23948sdkhjf

Rådgiverhold på plads - arbejdet starter med fremtidens turisme på Lollands Sydkyst

Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i fremtiden? Hvor er der nye muligheder, hvad er områdets identitet, og hvordan kan vi området gøres mere attraktiv for borgere, erhvervsliv og besøgende? Alt det og meget mere skal en ny strategisk, fysisk udviklingsplan sætte fokus på.

Inden længe går arbejdet i gang, og rådgiverne er på plads: Et hold bestående af Bark Rådgivning, Effekt, Lars Bernhard Jørgensen og Robert C. Spies. 

Femern-forbindelsen kommer til at ændre turismen på Lolland-Falster på mange måder: Det åbner op for nye markeder, når det bliver nemmere at komme fra Nordtyskland til Lolland, og med det nye forland får Lolland også mere at byde på.

– I byrådet er vi slet ikke i tvivl om, at der er store perspektiver i at udvikle turismen på Lolland, og selvom det kan virke, som om der er længe til, at tunnelen åbner, så er det nu, vi skal i gang med at tænke tanker og udvikle planer, siger borgmester Holger Schou Rasmussen i en pressemeddelelse fra Lolland Kommune og fortsætter: 

– Det tager tid at skabe den nødvendige infrastruktur, og hvis vi skal tiltrække endnu flere investorer, har vi behov for en klar plan for de næste ti års udvikling.

Lolland Kommune har sat gang i en omfattende indsats for at udvikle Lollands sydkyst, der her skal forstås som området fra Hyllekrog i øst til Nakskov Fjord og Nakskov by i vest. Der bliver et særligt fokus på strækningen fra Rødbyhavn til Hummingen, hvor der allerede i dag er en stor koncentration af turisme, og hvor etableringen af det vestlige forland kommer til at ændre det fysiske udtryk markant.

Den nye strategisk, fysiske udviklingsplan skal sætte retning, identificere værdier, potentialer, muligheder og udvikle nye indsatser

– Vi kan allerede nu se, at investorer er begyndt at kigge mod Lolland, for de har fået øjnene op for det store potentiale på Lolland Sydkyst. Samtidig bliver det tydeligere for hver dag, der går, at der kommer til at ske store forandringer med området omkring Rødbyhavn. Derfor er det nu, at vi i fællesskab skal finde ud af, hvad det er for en fremtid vi ønsker, og hvordan vi gør visionerne til virkelighed, siger Holger Schou Rasmussen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203