23948sdkhjf

Ny naturpark i Københavns Nordhavn

Københavnerne inviteres med på råd fra starten, når ny stor park i Nordhavn skal udvikles

PARK København skal have en stor naturpark i Nordhavn. Området er dobbelt så stort som Kongens Have og får udsigt over Øresund - og så er der kun 7 km ind til Kongens Nytorv.

I sig selv lyder det jo fantastisk, men set med københavnernes øjne er det bliver det endnu bedre. De inviteres nemlig til at komme med ideer og ønsker og dermed være med til at formulere de vigtigste pejlemærker for den fremtidige park.

- Med naturparken i Nordhavn får vi et nyt grønt fristed, og jeg glæder mig til at høre københavnernes bud på, hvordan vi gør parken attraktiv for alle, både motionister og naturelskere. Det er første gang siden anlæggelsen af Amager Strandpark, at København får en ny park af den størrelse, og derfor har vi brug for at få alle gode ideer på bordet, siger overborgmester Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse fra By & Havn.

Om naturparken i Nordhavn

Den nye naturpark bliver 28 hektar - dobbelt så stor som Kongens Have. Det er endnu for tidligt præcist at sige, hvornår københavnerne kan tage den nye park i brug.
Der er afsat 2,5 mio. kr. i Københavns Kommunes budget for 2019 til planlægning af en ny naturpark i Nordhavn. By & Havn har afsat 1,2 mio. kr. til planlægning og gennemførsel af københavnerdialogen, hvor man hører borgernes ønsker til naturparken. Københavns Kommune finansierer eventuelle foranalyser og gennemfører den arkitektkonkurrence, som skal være med til at omsætte visionerne for parken til virkelighed.
Finansiering til anlæg af parken ventes at indgå i forhandlingerne om Københavns Kommunes budget for 2024. Kommunen undersøger også muligheden for fondsfinansiering.

Liv og merværd

Københavns Kommune udvikler parken sammen med By & Havn, og ifølge adm. direktør Anne Skovbro er naturparken i Nordhavn en hjørnesten i udviklingsplanerne for området:

- Med naturparken tager vi endnu et vigtigt skridt i at få gjort Ydre Nordhavn tilgængelig for Nordhavns lokale beboere og alle øvrige københavnere. Parken bliver en ny attraktiv destination, der sammen med den kommende kultur-driver, Tunnelfabrikken, vil skabe liv og merværdi i Ydre Nordhavn, forud for at vi sætter gang i selve byudviklingen af hele området, siger han i pressemeddelelsen.

Feltstudier og samtaler

Københavnerdialogen bliver gennemført i perioden september til december og kommer blandt andet il at indeholde fokusgruppeinterviews, en naturparkdag med dialogmøder og gåture i området.

Det er rådgivervirksomheden Bark, der står for borgerinddragelsen. I oktober skabes et stort fælles rum for visioner og ideer, og i november og december bliver ideerne samlet op, bearbejdet og testet, blandt andet via et åbent borgermøde i november. Københavnerne bliver desuden inddraget via kommunens sociale medier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156