23948sdkhjf

Dansk søtransport trækker den samlede danske eksport op

I den nyeste 'Økonomisk Redegørelse' fra Finansministeriet står skrevet sort på hvidt, at søtransport er vokset fra at stå for 20,1 procent af den samlede danske eksport til nu at stå for 22 procent.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

- Søtransportens vækst har været et afgørende element for at sikre eksportindtægter til Danmark gennem krisen. Verdenshandlen buldrer derudaf, og som stor søfartsnation har vores rederier kapaciteten til at fragte en stor del af varerne, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Ifølge redegørelsen fra Finansministeriet, har søtransport hævet eksporten fra 62,7 mia. kroner i 1. kvartal i år til 70,9 mia. kroner i 2. kvartal. 

Søtransport sig for 22 procent af den samlede danske eksport i 2. kvartal 2021 mod 20,1 procent i 1. kvartal 2021. Det skal dog understreges, at det er to forskellige kvartaler der bliver sammenlignet.

Ikke desto mindre er fremgangen bemærkelsesværdig, mener Danske Rederier.

Skibsfarten spiller en kæmpe rolle for dansk eksport, og det slår Finansministeriet  fast med sin redegørelse, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093