23948sdkhjf

Ballastvand skaffer Alfa Laval dansk 2020-vækst

Mens Alfa Laval-koncernen globalt tabte godt otte procent af sin milliardomsætning i coronaåret 2020, så er det gået anderledes godt for den svenske koncerns fem danske datterselskaber.

I særdeleshed er det gået godt for Alfa Laval Aalborg, som fremstiller et system til at rense skibes ballastvand.

I det seneste regnskabsår havde Alfa Lavals fem danske selskaber med samlet 1.750 medarbejdere en omsætningsvækst på knap to procent, oplyser Alfa Laval i en pressemeddelelse.

Alfa Laval, der har har 16.700 ansatte og en omsætning på over 40 milliarder svenske kroner, oplyser ikke den danske  omsætning i kroner, kun bundlinjevæksten for de danske selskaber, som i 2020 var på 176 millioner kroner.

Ballastvand-systemet PureBallast fra Alfa Laval Aalborg fremhæves som den afgørende vækstskaber i 2020.

"Igen i år er en stor del af både omsætningen og indtjeningen drevet af, at vi nærmer os den 8. september 2024, der er skæringsdatoen for en lovstramning på det maritime område. Lovstramningen pålægger nemlig alle skibe at begrænse mængden af levedygtige organismer, der udledes via skibes ballastvand, så antallet af invasive arter, der fragtes rundt på kloden minimeres," skriver Alfa Laval.

- Efterspørgslen efter vores PureBallast-system er banket markant i vejret, og det lykkedes at overgå vores i forvejen ambitiøse produktionsmål, hvilket har været helt afgørende for vores vækst i 2020, siger adm. direktør i Alfa Laval Copenhagen Per Lund Hansen.

Mens 2020-væksten i vid udstrækning er drevet af salget af Alfa Laval PureBallast, har virksomhedens øvrige danske forretningsområder, der blandt andet tæller produkter til fødevare- og farmaceutisk produktion, spildevandsrensning og energisektoren, generelt fastholdt det høje aktivitetsniveau fra 2019, oplyser virksomheder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093