23948sdkhjf

Verdens største havn afviser skibe efter 'positiv' coronatest hos en person

Anløb til verdens største havn, Ningbo-Zhoushan i Kina, er blevet suspenderet i dag efter et enkelt tilfælde af covid-19, der blev opdaget hos en 34-årig arbejder.

Ningbo-Zhoushan Havn begyndte at afvise skibe i morges i kølvandet på den positive test. Arbejderen bor på en sovesal og blev testet negativ den 8. august, før han blev testet igen den 10. august, som så gav et 'positivt' svar.

Det skriver mediet Splash247.com.

Shippinganalytikeren Lars Jensen, Vespucci Maritime, advarer på sin Linkedin-profil om alvorlige konsekvenser.

- Lige nu er det uklart, hvilke konsekvenser det vil få. Vi kan være heldige, og det er en isoleret hændelse, eller en falsk positiv, og ingen yderligere problemer vil opstå.

- Men hvis vi er mindre heldige, kan dette føre til hindringer i havnen i Ningbo, hvilket kan føre til en lignende type indvirkning i Yantian, hvor havnen var delvist lukket i næsten en måned. Der vil så opstå betydelige problemer både for eksportlasten og for transporten af tomme containere til regionen, skriver han

Ningbo-Zhoushan håndterede 1,17 milliarder ton fragt I 2020, hvilket gør den til den største havn i verden. Dens årlige containergennemstrømning nærmer sig 30 millioner, hvilket gør den til den tredjestørste containerhavn i verden, skriver Splash247.com

Da et Covid-19-udbrud blev opdaget ved Yantian Havn i slutningen af maj, blev operationerne i det centrale sydkinesiske eksportcentrum skåret ned med 70 procent i det meste af juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094