23948sdkhjf

Rotterdam når rekord med 15 millioner TEU på et år

Containertrafikken i Rotterdams havn har nået et rekordniveau i år og forventes at stige yderligere næste år, lyder det fra havnen ifølge flere medier.

Rotterdam havn, som i forvejen er Europas travleste containerhavn, meddelte onsdag, at den nu havde modtaget 15 millioner standardcontainere i år, hvilket er første gang, en europæisk havn opnår det antal.

Containerfragt målt i det, der svarer til 20-fod lange containere (TEU), er steget med mindst fem procent i 2021 fra sidste år, hvor transporten var stærkt påvirket i flere måneder under den første bølge af coronapandemien.

Antallet af containere, der blev håndteret i Rotterdam, faldt tre procent i 2020, efter rekorden på 14,8 millioner TEU sat i 2019.

- Vi forventer, at Rotterdams containerterminaler forbliver travle i 2022. Den internationale flåde af containerskibe og terminalkapacitet vokser ikke nok til at imødekomme efterspørgslen, siger havnens kommercielle direktør Emile Hoogsteden.til Reuters.

Rotterdam modtog sin første container i 1966, og nåede niveauet på en million TEU for første gang i 1974. Trafikken steg til fem millioner containere i 1997 og fordobledes til ti millioner om året i det følgende årti.

Kilde: https://gcaptain.com/europes-busiest-por...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142