23948sdkhjf

’Ever Given’ er på vej til Rotterdam – 110 dage senere end planlagt

Mandag morgen i denne uge lykkedes det endelig for den 20.388 teu store containerskib at forlade den egyptiske havn Port Said.

De seneste fem dage har ’Ever Given’ været i havn i Port Said, for at gennemgå omfattende undersøgelser, for at sikre, at skibet var fuldt funktionsdygtigt, ligesom man har været på udkig efter svar på, hvorfor og hvordan skibet i sin tid lagde sig på tværs af den vigtige Suezkanal.

Det Shoei Kisen-ejede skib blev det mest berømte skib i verden i seks dage tilbage i marts, da det blokerede Suezkanalen. Skibet blev derefter holdt tilbage af egyptiske myndigheder og advokater for rederen kæmpede i flere måneder med Suez Canal Authority om størrelsen af ​​den kompensation, der skulle gøre op for de mange flaskehalse og gener, som skibet efterlod sig.

En sådan aftale blev indgået i sidste uge, hvorfor skibet fik lov at sejle til Port Said til yderligere undersøgelser i sidste uge.

Skibet, der drives af Evergreen og en del af Ocean Alliance, vil efter planen afslutte sin rejse til Rotterdam om ni dage, hvorefter det vil fortsætte videre til andre europæiske destinationer som Felixstowe.

Skibet transporterer omkring 18.300 containere, som burde have nået deres destination for mere end tre måneder siden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078