23948sdkhjf

Russisk atomubåd sejlede under Storbæltsbroen i går

Mandag morgen var den russiske ubåd 'Orel' på besøg i dansk farvand, hvor den blev spottet flere gange under Storbæltsbroen. Forsvarskommandoen beretter, at ubåden var i dansk farvand, fordi den er på vej til Sankt Petersborg, skriver tv2.dk.

En 154 meter lang ubåd dukkede mandag morgen op under Storbæltsbroen.

Det skriver tv2.dk.

Ubåden var dog på besøg i dansk farvand af en god årsag. Den var nemlig på vej til militærøvelsem 'Flådens Dag' i Sankt Petersborg, oplyser Forsvarskommandoen. 

Den atomdrevne ubåd er døbt 'Orel' og har kapacitet til både krydsermissiler og torpedorør. Det er en af de verdens største ubådstyper.

Årsagen til, at ubåden kom til synes på bæltets overflade, skyldes internationale regler - som Forsvarskommandoen iøvrigt oplyster, blev fulgt fuld og holdent.

Et international krigsfartøj skal nemlig sejle direkte igennem farvandet uden at gøre ophold, og i tilfælde af, at fartøjet er en ubåd, skal den holde sig ovenvande under hele turen.

Derudover er ubåden af en størrelse, der begrænser den i dansk farvand.

TV2.dk har talt med orlogskaptajn Ditte Dyreborg, der har ekspertise i ubåde, og hun fortæller om ubåden:

- Den er så stor, at den vil have svært ved at manøvrere rundt i vores farvande, hvor vanddybderne er ret begrænsede. Nogle steder endda så lav, at den ville kunne skrabe bugen mod havbunden, hvis den vovede sejlads med stor hastighed, siger hun.

TV2 oplyser desuden, at ubådens rute går fra de arktiske have, nord om Norge, forbi Danmark, ind i Østersøen for til sidst at ende i Den Finske Bugt ved Sankt Petersborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109