23948sdkhjf

Ocean Viking har reddet mere end 130 mennesker i Middelhavet

Norsk-ejet skib har sejlet rundt i Middelhavet for at redde migranter og flygtninge på vei til Europa.

Det norskejede skib "Ocean Viking" har i de seneste døgn reddet mere end 130 mennesker i Middelhavet. Heraf blev 67 reddet i weekenden fra en overfyldt træbåd, som var midt ude på havet, oplyser SOS Méditerranée, som driver skibet.

Det skriver Ritzau mandag morgen.

Blandt de 67 er 20 udledsaget mindreårige. Få timer før havde båden samlet 21 andre personer op, hvormed der nu er 130 personer ombord på skibet.

Skibet har i de seneste dage sejlet rundt i Middelhavet for at komme migranter og flygtninge på vej til Europa til undsætning.

Libyens kystvagt oplyste tidligere til FN's flygtningeorganisation, at den havde samlet 120 personer op i Middelhavet og sejlet dem tilbage til Libyen.

Mindst 43 migranter druknede tidligere på ugen ud for Tunesien efter et forlis. Det oplyser nødhjælpsorganisationen Røde Halvmåne søndag.

Migranterne forsøgte at komme til Europa fra Zuwara på Libyens nordvestlige kyst. De var stævnet ud fra Libyen natten til tirsdag. De migranter, der var om bord på båden, kom blandt andet fra Egypten, Sudan, Eritrea, Tchad og Bangladesh, oplyser den humanitære organisation.

Tunesiens flåde reddede 84 migranter, mens 43 andre druknede, siger talsmand Mongi Slim.

Hundredtusinder har begivet sig ud på den farefulde rejse over Middelhavetfra Afrikas nordkyst. Mange af dem flygter fra konflikt og fattigdom. Siden årsskiftet er mindst 550 mennesker druknet på.

/Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093