23948sdkhjf

Efter lempede rejserestriktioner: Stena indsætter tredje færge på Frederikshavn

Booking-status for sommeren 2021 hos Stena Line viser, at rejselysten er intakt og endda øget under pandemien – og flere foretrækker færger fremfor fly

Danskere skal ikke længere fremvise en negativ coronatest for at rejse ind i Sverige. De lempede rejserestriktioner gør, at Stena Line vil investere kraftigt i sommerens højsæson. Fra juli sejler tre færger dermed igen på ruten mellem Frederikshavn og Gøteborg, når ’Stena Vinga’ vender tilbage til sin hjemhavn.

Det skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

Stena Lines færgerute mellem Frederikshavn og Gøteborg er en af virksomhedens største og vigtigste passagerruter. I løbet af et normalt år rejser mere end en million svenskere og danskere, men også tyskere, nordmænd og hollændere, tværs over Kattegat. 

Opretholdt godstrafik

Under pandemien er antallet af passagerer på Stena Lines færger faldet drastisk, og rederiet har i stedet fokuseret på den vigtige godstrafik mellem de to lande. I takt med at rejserestriktionerne i både Sverige og Danmark er blevet lempet, er passagertrafikken steget igen i løbet af foråret. I maj rejste dobbelt så mange mennesker med færgerne som sidste år.

Danskere skal ikke længere fremvise en negativ coronatest for at indrejse i Sverige fra Danmark. Det har ført til, at Stena Line investerer kraftigt i sommerens højsæson. Fra 5. juli sætter Stena Line færgen ’Stena Vinga’ tilbage på ruten mellem Frederikshavn og Gøteborg sammen med ’Stena Danica’ og ’Stena Jutlandica’, for første gang siden sidste år. I alt vil de tre færger have næsten 80 afgange om ugen.

- Vi har ventet på det her og er utroligt glade for endelig at mærke vinden i sejlene igen. Vi ved, at der er et stort, ophobet ønske om at komme ud og rejse. Det kan blandt andet ses i vores bookingtal for sommerens højsæson, der er begyndt at tage fart fra skolernes sommerferie og fremefter, siger Elisabeth Lönne, ansvarlig for Stena Lines danske ruter.

Fleksibilitet et must

Det er især antallet af passagerer i bil fra alle lande, der stiger, men der er også en stigning i grupperejser med bus og de såkaldte dagsture fra Sverige, hvor passagerne ikke går i land i Danmark. I modsætning til tidligere år vælger flere at booke tidligt, men fleksibelt.

- Vi ser et tydeligt behov for fleksibilitet, hvor vores kunder har mulighed for at ændre deres rejseplaner med kort varsel, og det er primært de fleksible billetter, der bliver booket. Vores kundeundersøgelser viser også, at vores passagerer sætter pris på de særlige sikkerhedsforanstaltninger, vi har indført ombord for at sikre en sikker rejse, og de værdsætter også den mulighed, som færgen giver for at bevæge sig frit rundt og få frisk havluft, siger Elisabeth Lönne.

Færge fremfor fly

Da Stena Line spurgte sine kunder om rejser under og efter pandemien, svarede i alt 78 pct., at de planlægger at rejse lige så meget eller mere efter pandemien. Hele 87 pct. af danskerne svarede, at de forventer at rejse i samme omfang eller mere. 

Undersøgelsen viser en tendens til primært at ville rejse inden for Europa (44 pct.) eller til et naboland (42 pct.). Kun 1 pct. svarede, at de overhovedet ikke vil rejse. Når det kommer til valg af transportform, foretrækker flere færge og bil frem for fly, bus og tog. Hele 63 pct. af de svenske respondenter og 52 pct. af de danske respondenter svarede, at de foretrækker færge frem for fly i kølvandet på Covid-19.

Undersøgelsen blev gennemført via e-mail sendt til mere end 1 mio. af Stena Lines kunder i 11 europæiske lande i slutningen af juni 2020. I alt blev der indsamlet svar fra 84.309 respondenter, hvoraf 17.972 var fra Sverige og 3.354 fra Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111