23948sdkhjf

Power-to-X-virksomheder med i ny testordning for grønne løsninger

Som de første virksomheder får Brande Brint og Green Lab Skive nu friere rammer til at afprøve og udforme fremtidens grønne energiløsninger

For at Danmark kan blive et grønnere samfund, er der brug for nytænkning og innovation på energiområdet. Det kræver en løbende justering af de gældende regler, der sikrer de bedste vilkår for virksomhederne. Brande Brint og Green Lab Skive er som de første kommet med i en testordning, hvor virksomhedernes projekter undtages for en række af de nuværende regler og bestemmelser på energiområdet.

Dermed kan virksomhederne indhente konkrete erfaringer, som kan bruges til at optimere lovgivningen.

Det skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vores ambition er, at Danmark skal have det mest fleksible og velintegrerede energisystem i Europa. Det skal Green Lab Skive og Brande Brint være med til at bidrage til, nu hvor vi giver dem friere rammer til at udvikle fremtidens grønne energiløsninger. De vigtige erfaringer, virksomhederne gør sig, skal være med til at sikre vores position inden for grønne energiformer som for eksempel Power-to-X, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Energistyrelsen har tildelt virksomhederne en såkaldt regulatorisk testzone, hvorfra de over en årrække kan udføre deres demonstrationsprojekt. Begge virksomheder har fokus på produktion og udvikling af grøn brint.

Brande Brint udfører henover to år et teknologiudviklingsprojekt, hvor et brintproduktionsanlæg kobles direkte til en vindmølle for at undersøge mulighederne for blandt andet offshore-produktion. Hos Green Lab Skive arbejder en gruppe af grønne virksomheder målrettet på at udvikle Power-to-X. Det er det første sted i verden, hvor et storskala Power-to-X-anlæg kommer i drift.

- Power-to-X kan blive Danmarks næste ”vindeventyr”. Ikke alene kan teknologien bidrage med CO2-reduktioner på sigt i Danmark, det har også potentialet for at blive en væsentlig eksportvare – både i forhold til teknologi og know-how, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Energistyrelsen følger løbende udviklingen i de tildelte testzoner, samtidig med at der fortsat er åbent for nye ansøgninger.

Artiklen er en del af temaet E-Fuels og PtX .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141