23948sdkhjf

Fake news om Suez-kanal ramte danske medier

Anerkendte medier og telegrambureauer over hele verden var i går ude med flere historier om situationen i Suez-kanalen, som ikke holdt vand.

Søfart selv var med til at videreformidle mindst en, der viste sig at være ’fake news’.

Den falske nyhed var artiklen "Historisk del af Suez-kanal åbnet som omkørsel om fastklemt containerskib", som Søfart havde hentet fra Ritzau, som igen havde læst den på The Guardian. Det blev i nyheden rapporteret, at Egypten havde genåbnet en historisk sektion som omkørsel. Det viser sig, at denne omkørsel ikke eksisterer. Der er ganske vist flere steder på kanalen, hvor der løber parallelle spor. Men der eksisterer åbenbart kun den ene Suez-kanal på det stykke, og det var der venlige læsere, som gjorde opmærksom på.

En anden, som var på kanten af sandheden, og hvor Søfart var ved at hoppe i med begge ben, var, at ’Ever Given’ skulle være bragt flot. Det passede ikke. Ganske vist var skibet forsøgt bragt flot, men det lykkedes ikke. Og den nyhed kunne Søfart så bringe: ”Evergreen-skib forsøgt bragt flot, men Suezkanalen er fortsat lukket for trafik”.

Status lige nu ifølge VesselFinder.com er, at situationen er uændret. ’Ever Given’ ligger fortsat på tværs og spærrer trafikken, og nærmeste omkørsel er uden om Afrika.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172