23948sdkhjf

Stort cruisefærge-rederi kæmper videre

Tallink klar med seneste trafiktal, der sammenligner den sidste måned før nedlukningen med samme måned i år

Det estiske færgerederi Tallink, der bl.a. ejer rederiet Silja Line, er verdens største operatør af cruisefærger. Dermed har rederiet også været ekstra udsat under coronapandemiens rejserestriktioner, da langt den overvejende del af omsætningen genereres af passagerer, der ud over at købe billetter også forbruger mens de er ombord.

Læs også: Sådan klarede de store færgerederier sig gennem corona-halvår

Tallinks ruter, som alle ligger i den nordlige del af Østersøen mellem Sverige, Ålandsøerne, Finland og Baltikum, kendetegnes således ved i mindre grad end f.eks. DFDS’ og Finnlines’ ruter i Østersøen - at udgøre reelle fragtkorridorer. Hvis de gør, så er de typisk i direkte konkurrence på ruten med andre cruisefærge-operatører.

Sidste måned før nedlukning

Der er foreløbigt udsigt til et dramatisk fald i omsætningen hos det estiske rederi også i 2021. Det underbygger de seneste trafiktal for februar 2021, når måneden sammenlignes med februar sidste år, det vil sige den sidste hele måned før nedlukningen som følge af pandemien. 

Tilbagegangen i passagerer var således på hele 88,9 pct., mens der blev transporteret 75,2 pct. færre personbiler i sidste måned sammenlignet med samme måned i 2020. Antallet af lastbiler var mindsket med 24,1 pct.

I Tallinks fjerde kvartalsrapport fremgår det, at passagertallet i 2020 faldt med 62 pct. til 3,7 mio., mens det samlede fald i lastbiler gennem året var på 5,2 pct. Omsætningen faldt fra 949,1 mio. euro til 442,9 mio. euro. Resultatet efter skat var på 8 mio. euro mod 171,1 mio. euro i 2019. I alt modtog Tallink 36,6 mio. euro i støtte gennem 2020 fra forskellige statslige støtteordninger relateret til coronaen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109