23948sdkhjf

Uheldsramt Ærøfærge klar efter syv uger på værft

Efter ugers dokophold håber besætningen på M/F Skjoldnæs og de faste passagerer, at sejladserne fra Søby på Ærø til Faaborg på Fyn kan starte igen i morgen torsdag.

Det er syv uger siden, at M/F Skjoldnæs den 13. januar påsejlede Faaborg Havn, hvilket resulterede i en skade af agterporten og rammen. Færgen har ligget stille lige siden til reparation på Søby Værft.

Reparationen blev i første omgang forventet at vare til mandag den 18. januar, men skaderne var mere omfattende end først forventet, og derfor blev dokopholdet forlænget. Siden er det forlænget flere gange, blandt andet, fordi motoren havde nu stået stille for længe.

Den seneste melding lyder nu, at færgen sejler i morgen torsdag den 4. marts.

Færgen koster tid for vognmand

Karsten Bil Pedersen, som ejer fragt- og vognmandsfirmaet P. Pedersen & Søn i Søby, er en af dem, der mærker konsekvenserne ved, at færgen mellem Søby og Faaborg ikke sejler.

- Vi har tre faste tur-retur hver dag med færgen på denne her årstid, så det er et problem for os med alle de her aflysninger, siger Karsten Bil Pedersen til Fyns Amts Avis.

Han er nødt til at bruge færgerne mellem Ærøskøbing og Svendborg, og det koster for vognmanden.

- Det koster en del ekstratimer hver dag, fordi vi skal sejle en halv time længere, når vi tager den anden rute, siger Karsten Bil Pedersen, siger han til avisen.

Anden Ærøfærge i dok fra 9. marts

Der er brug for, at M/F Skjoldnæs kommer i fart. Ikke mindst, fordi der er planlagt dokning af M/F Marstal fra 9.-23. marts. Den sejler ligesom M/F Ærøskøbing på ruten Ærøskøbing- Svendborg.

Der er i alt fem færger, som sejler til Ærø. De øvrige Ærøfærger er elfærgen Ellen, som sejler på ruten Søby til Fynshav på Als, og færgen ÆrøXpressen, der sejler i fast rutefart mellem Marstal på Ærø og Rudkøbing på Langeland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109