23948sdkhjf

Haldor Topsoe knyttes til Mærsks zero carbon-center

Særligt Haldor Topsoes position på elektrolyseområdet kommer nu til at gavne Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shippings arbejde med skibsfartens grønne omstilling

Haldor Topsoe og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping har formaliseret samarbejdet med en partnerskabsaftale. Med aftalen bliver Haldor Topsoe en officiel partner i centret og skal derved indgå i det langsigtede strategiske samarbejde om udviklingen af zero carbon-teknologier til den maritime industri.

Det skriver Haldor Topsoe i dag i en pressemeddelelse.

Samarbejdet starter med teknologier til omdannelse af vedvarende resurser som biomasse og grøn elektricitet til energibærer som E-fuels.

Haldor Topsoe udvikler og industrielt opskalerer ligeledes såkaldte Solid Oxide Electrolysis Cells, SOEC, der regnes som en væsentlig teknologi til de elektrolyseprocesser, hvor grøn elektricitet via elektrolyse omdannes til brint, der så igen kan laves om til en række E-fuels efter Power-To-X-princippet.

Med i Advisory Board

Mærks-centret og Haldor Topsoe har allerede annonceret projektet SOFC4Maritime, støttet af EUDP, om netop sådanne teknologier.

Som en strategisk partner i centret vil Haldor Topsoe også blive en del af centrets Advisory Board, repræsenteret af Chief Strategy & Innovation Officer Kim Grøn Knudsen.

- Det er dejligt, at samarbejde med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping er etableret. Det er en spændende idé at lade nogle af skibsfartsindustriens mest fremtrædende aktører gå sammen med virksomheder, der har indsigt i at fremskynde energiomstillingen inden for søtransport. Sammen kan vi gøre en positiv forskel for verden og reducere kulstofemissioner markant, udtaler Kim Grøn Knudsen.

Artiklen er en del af temaet E-Fuels og PtX .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Hovedarkitekt bag standardfærge-konceptet afviser kritikken fra skibsdesignere
Rådet for Grøn Omstilling: Det bliver 'wild west', hvis miljøovervågningen stopper
Nordic Shipholding står foran endelig opløsning
Mærsk taler ud om sex-chikane - nu skal der ryddes op
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.141