23948sdkhjf

Fayard lander 110,7 mio. kr. på årsregnskabet

Fayard kommer ud af regnskabsåret 2019/2020 med overskud på 110,7 mio. kr. før skat.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Regnskabsåret sluttede 30. september 2020.

I 2019/2020 havde Fayard en omsætning på 857,3 mio. kr.

I kalenderåret 2020 har Fayard haft 120 dokninger, heraf 10 LNG-skibe, 25 ballastvandsinstallationer (“BWTS”), 26 installationer af røgrensningsanlæg (”scrubbere”), 3 ophugninger/dekommissionerede fartøjer og 650 beskæftigede på værftet igennem regnskabsåret.

- Med en stærk kerneforretning som maritim servicevirksomhed og turnkey-leverandør har Fayard igen i år kunnet bistå vores kunder med løsninger af deres behov, herunder relevante miljømæssige forbedringer og teknologimæssige opgraderinger. I en periode med stor usikkerhed som følge af COVID-19 har vi arbejdet med høj kapacitet og beskæftigelse, hvilket kan henføres til en stærk indsats fra vores medarbejdere og samarbejdspartnere, som har udvist stor fleksibilitet og arbejdsomhed på flere niveauer i vores organisation, mens vi samtidig har haft et stærkt samarbejde med vores kunder, udtaler Thomas Andersen, CEO i Fayard, i en pressemeddelelse.

- Vi har haft en række projekter med installationer af røgrensnings-anlæg (”scrubbere”), hvor vi har kunnet løse disse på kort tid. Vi har samtidig i år fået flere ordrer i LNG-markedet efter en særlige certificering, vi fik i januar 2020, og vi har bevæget os ind i et marked, hvor færre og større aktører er til stede, og hvor mere specialiserede ydelser er påkrævede. Vi ser, at LNG-markedet er i vækst for fremtidens skibsfart og er samtidig opmærksomme på de store krav bl.a. dette sætter til vores fortsatte udvikling, siger han videre i meddelelsen.

Samtidig har Fayard en række projekter omkring installation af systemer til behandling af ballastvand.

Selskabet forventer en efterspørgsel på det samme niveau i det kommende år.

- Vi har ikke gjort brug af hjælpepakker i perioden som følge af COVID-19, og det er væsentligt, at vi fortsat får kommunikeret, at hjulene er i gang i den maritime industri. Vi har samtidig fortsat haft et fokus på at fastholde medarbejderkompetencer ved aktivt at arbejde med at rekruttere lærlinge, som udgør over 10 pct. af den faste medarbejderstab, afslutter Thomas Andersen.

Fayard er 100 pct. ejet af Fayard Holding Aps. Koncernen består ud over Fayard A/S også af et ejerskab på 48 pct. af Elvstrøm Sails A/S, som har givet et positivt resultat i regnskabsåret.

Koncernens samlede resultat er for regnskabsåret 2019/2020 på 176,4 mio. kr. før skat, og der forventes et resultat på samme niveau eller lavere i det kommende regnskabsår for hele koncernen, fremgår det af meddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109