23948sdkhjf

Maritime virksomheder fortsat svækket af corona

I sin sjette undersøgelse blandt sine medlemmer, siden coronakrisen brød ud for et år siden, kan brancheforeningen Danske Maritime konkludere, at krisen fortsat kaster skygger over den maritime industri.

Flest virksomheder i branchen forventer et øget salg og flere ansatte, men der er stor forskel på virksomhederne.

Lidt over halvdelen af virksomhederne forventer en stigning i omsætningen i 2021 i forhold til sidste år. Mere end hver fjerde virksomhed forventer dog fald i omsætningen i år. Hver tiende virksomhed forventer, at faldet vil blive på mere end ti procent.

Flest vil hyre og genansætte

Forventningen om vækst i omsætning afspejler sig i antallet af ansatte. Knap to ud af tre virksomheder forventer at få brug for flere folk, dog vil nogle være ansatte, man måtte afskedige sidste år, og som nu bliver genansat. En tredjedel forventer at skulle afskedige medarbejdere i år.

På spørgsmål om hjælpepakkerne svarer syv ud af ti medlemsvirksomheder, at de ikke har benyttet hjælpepakkerne eller giver udtryk for, at disse ikke har bidraget til at kunne fastholde medarbejdere. 30 procent svarer ja til, at hjælpepakkerne har hjulpet.

- Når man kæmper for at holde på sine udenlandske kunder, så er det for mange virksomheder ikke nogen hjælp at kunne sende ansatte hjem på lønkompensation. fastslår foreningens direktør Jenny N. Braat.

Direktør er frustreret

En femtedel af virksomhederne har styrket deres tilstedeværelse i udlandet på bekostning af danske aktiviteter, konkluderer foreningen.

- Nogle virksomheder har så valgt at ansætte lokale udenlandske medarbejdere for ikke at miste kunderne i det pågældende land, men det sker så desværre ofte på bekostning af dygtige danske medarbejdere, hvilket selvsagt er frustrerende, siger Jenny N. Braat.

Det fremgår ikke, hvor mange virksomheder, der indgår i undersøgelsen. Læs alle tallene i undersøgelsen ved at klikke på linket herunder:

Kilde: https://danskemaritime.dk/wp-content/upl...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142