23948sdkhjf

Små trawlere i Øresund skal overvåges

Skal være udstyret med en black box, der sender data om trawlerens aktiviteter til Fiskeristyrelsen.

Siden 1. februar har danske myndigheder kunnet håndhæve krav om, at mindre trawlere, der vil fiske i Kilen-området umiddelbart nord for Helsingør-Helsingborg, skal have en såkaldt black box – et krav,  som i forvejen gælder fartøjer, der fisker muslinger og østers i blandt andet Limfjorden og langs den jyske østkyst. Det oplyser Fiskeristyrelsen.

Især mindre trawlere er ikke forpligtet til at anvende satellitovervågning. Det har gjort det vanskeligt for fiskerikontrollen at holde øje med, om der trawles ulovligt i særligt sårbare områder af Øresund.

Black box-løsningen opsamler og lagrer data om en trawlers aktiviteter som fx fartøjets position, kurs og fart, samt hvornår fartøjet anvender sine redskaber.

Derudover skal trawlerens spil og tromle forsynes med en sensor, der registrerer, hvornår udstyret anvendes. Alle de opsamlede data sendes automatisk til Fiskeristyrelsen én gang i døgnet.

Kravet gælder ikke for trawlfartøjer over 12 meter, som allerede overvåges med såkaldt VMS (Vessel Monitoring System) via satellit.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078