23948sdkhjf

70-årig maskinmester rejser til hospitalsskib under pandemi

Maskinchef Viggo Bostrup rejser for 11. gang af sted for som frivillig at gøre forskel om bord på hospitalsskibet 'Africa Mercy', der ligger på værft i Tenerife.

Selvom der lige nu frarådes rejser i hele verden på grund af corona-pandemien, så er der undtagelser for nogle faggrupper med såkaldte anerkendelsesværdige formål.

For eksempel er sømænd undtaget anbefalingen om at undgå rejser ud af Danmark.

Derfor har den 70-årige maskinmester Viggo Bostrup, udstyret med flere negative coronaprøver, masker og håndsprit, i den forløbte uge rejst til Tenerife, hvor 'Africa Mercy' ligger på værft.

Det skriver den internationale kristne organisation Mercy Ships i sit nyhedsbrev.

Organisationen fik for over ti år siden indsat den tidligere jernbanefærge 'Dronning Ingrid' som sit nye hospitalsflagskib 'Africa Mercy'.

Det bliver højst sandsynligt et noget anderledes ophold på 'Africa Mercy', end Viggo Bostrup er vant til.

Han skal tilbringe godt otte uger om bord på hospitalsskibet, der ligger på værft på Tenerife og har ca. 130-140 besætningsmedlemmer ombord.

Her har skibet ligget siden coronakrisen betød, at skibet var nødt til at forlade Senegal i foråret.

Besætningsmedlemmer, der ankommer til skibet, skal fremvise negative tests og i karantæne. På skibet er det påbudt at bære masker ligesom afstandskrav, retningslinjer om rengøring og afspritning også gælder ombord.

Når maskinchefen ankommer til skibet, skal han tilbringe otte dage i karantæne på sit kammer. Selvom det for nogen kan lyde som lidt af en udfordring, så tager han den del med ophøjet ro.

- Jeg er sikker på, at der er en række administrative opgaver, jeg kan løse fra mit kammer, og en del opkald, som jeg også kan klare derfra. Døren til mit kammer bliver åbnet tre gange om dagen, hvor jeg får en bakke med mad. Men jeg regner med, at der vil være nok at se til, og at dagene vil gå hurtigt, siger han til nyhedsbrevet.

Kilde: https://mercyships.dk/viggo-gaar-endnu-e...

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109