23948sdkhjf

Coronapas for søfolk klar om få måneder

Et nyt coronapas kan blive et vigtigt skridt på vejen mod at normalisere erhvervsrejser. Søfolk kan få stor gavn af passet, som er klar om tre-fire måneder.

Når søfolk næste gang skal ud at rejse, skal de ikke kun huske deres rødbedefarvede pas. De skal fremover også huske at pakke deres digitale coronapas.

Det oplyser Danske Rederier på deres hjemmeside.

Dokumentation for vaccinationen mod covid-19 bliver fremover nedskrevet i et coronapas. Passet skal i første omgang gøre det nemmere at gennemføre erhvervsrejser, men håbet er ifølge Danske Rederier, at coronapasset også på sigt vil kunne bruges som adgangsbillet til større arrangementer.

Danske Rederier vurderer, at coronapasset kan blive meget gavnligt for de mange ansatte på skibe og offshore-installationer, som har brug for at rejse rundt i verden, når de skal passe deres arbejde.

- Det har været et meget vanskeligt år at være søfarende, og restriktioner på tværs af grænser har gjort det svært at lave besætningsskift. Coronapasset giver håb om, at det kan blive lidt nemmere at komme rundt i verden, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Klar om tre-fire måneder

Coronapasset kommer som led i et partnerskab mellem Dansk Industri, Dansk Erhverv og regeringen.

Selve det digitale coronapas skal udvikles i løbet af de kommende tre-fire måneder. Dog vil man inden udgangen af februar kunne se dokumentation for en vaccination på sundhed.dk. 

- Det er selvfølgelig afgørende, hvordan andre lande tager imod passet, og om de vil acceptere det som dokumentation. Gør de det, så har vi et rigtig godt redskab, som jeg er sikker på, at vores søfolk vil bruge flittigt, siger Anne H. Steffensen.

Kilde: https://www.danishshipping.dk/presse/nyh...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125