23948sdkhjf

Coronaregnskab: Stor godsstigning i Aarhus

På trods af coronapandemi har Aarhus Havn haft en markant fremgang i omsætningen af gods i 2020. 

Målt i ton steg Aarhus Havns omsætning med 3,4 procent til 9.250.000 ton gods, mens containeromsætningen steg med 8,5 procent til 623.000 containere (TEU).

CEO/havnedirektør Thomas Haber Borch er yderst tilfreds med den positive udvikling i virksomhedens omsætning i et år, hvor verdensmarkedet var påvirket af coronapandemien helt ud i de yderste hjørner.

- Jeg ved, at mange andre havne både nationalt og internationalt har oplevet et betydeligt fald i godsomsætningen i 2020. For eksempel kom vores største konkurrent syd for grænsen ud af første halvår med et fald i omsætningen på hele 12 procent, hvilket sætter vores fremgang i perspektiv, siger Thomas Haber Borch i en meddelelse.

Fald i bulk og passagerer

Omsætningsvæksten stammer primært fra containerområdet, mens nogle af de øvrige forretningsområder er mærket af en vigende tendens i markedet.

Både fast og flydende bulk samt færger og krydstogt er påvirket i nedadgående retning. På containerområdet har blandt andet en stigende svinekødseksport påvirket omsætningen positivt, men også importen er steget betragteligt.

- Men samlet set er containerimporten procentuelt steget lige så meget som eksporten, og for os er det positivt, at vi har markant fremgang både på import- og eksportområdet, siger Thomas Haber Borch.

Større skibe

- Jeg har lyst til at nævne endnu en positiv udvikling. Vi kan nemlig se, at de skibe, der er anløbet i 2020, gennemsnitligt er blevet større og har mere last med. Det betyder, at klimabelastningen per ton gods samtidig er reduceret. Og det er også et af vores vigtige pejlemærker, siger havnedirektøren.

Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn, skriver havnen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141