23948sdkhjf

Coronaregnskab: Orskov taber 52 millioner

Værftet er under coronapandemien gået fra en omsætning på 577 til 525 millioner kroner og er slået to år tilbage, men lander alligevel på fødderne med vækst i overskud.

Landets næststørste reparationsværft Orskov Yard led sidste år et voldsomt tab i nettoomsætning, selv om værftet øgede sin bundlinje.

I regnskabsåret 2020/2019, der sluttede 30. september, måtte værftet notere sig et tab i nettoomsætning på 52 millioner kroner. 

Nettoomsætningen landede på 525 millioner kroner, oplyser værftet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at værftet er rykket mere end to år baglæns i nettoomsætningsudvikling. Året før lød tallet på 577 millioner kroner, og inden da var det på 560 millioner kroner. 

Øget bundlinje

Til gengæld er fortjenesten øget. Resultatet lander på 25 millioner kroner. Det var året før på 21 millioner kroner, og året inden da på ni millioner kroner. 

Værftets ledelse udtrykker tilfredshed med bundlinjen, som er nået trods godt et halvt år med covid-19.

"Det oversteg det i årsrapporten for 2018/19 forventede resultat og skyldes primært en effektiv udnyttelse af produktionsapparatet i store dele af regnskabsåret," skriver Orskov Yard i en pressemeddelelse om værftets regnskab.

- På trods af den verserende coronapandemi har vi været i stand til at øge indtjeningen i et krævende regnskabsår, siger direktionen i det Frederikshavn-værftet Orskov Yard i samme meddelelse.

Direktionen består af Lars Fischer som adm.direktør og Christina Ørskov som direktør.

 Orskov Yards regnskabstal i sidste fire år (regnskabsår slutter 30. sept)

I mio. kr. 2020/19 2019/18 2018/17 2017/16
Nettoomsætning 525 577 560 456
Bruttofortjeneste 164 155 129 127
Årets resultat 25 21 9 9
Egenkapital 40 36 24 24

 Direktionen kommenterer desuden regnskabsåret med følgende:

"Igennem året har værftet udført mange store ombygningsopgaver for danske og udenlandske kunder, herunder ombygning af et tørlastskib til et laksefodringsskib, opgradering af Bornholmerfærgen Povl Anker, vedligehold af søværnets skibe og ombygning og installation af et omfattende køle/fryse- og fiskehåndteringsanlæg i en stor udenlandsk trawler."

Reageret smidigt under corona

"Coronapandemien og de indførte restriktioner er naturligvis ikke gået ubemærket hen på værftet. Vi måtte hjemsende 86 medarbejdere i slutningen af marts måned pga. annullerede og udskudte ordre. Heldigvis stabiliserede situationen sig relativt hurtigt og efter seks uger var alle medarbejdere tilbage på værftet," lyder det videre og fortsætter:

"Som reparationsværft er vi vant til store udsving i vores belastningssituation, så derfor har vi kunne reagere hurtigt og effektivt i de perioder, hvor der er blev indført Coronarestriktioner, og ligeledes mande kraftigt op når der efterfølgende opstod spidsbelastninger"

Øger kapacitet med 25-30 procent

"Den historisk store investering i ny flydedok, kajanlæg og nye værkstedsfaciliteter skal fremtidssikre og styrke vores forretning, idet vi øger vores kapacitet med 25-30 procent. Ligeledes vil vi med de nye værkstedsfaciliteter kunne tilbyde et yderst professionelt set-up for overhaling af skibsudstyr såsom thrustere, propellersystemer, ror, pumper og ventiler," slutter direktionen sin meddelelse.

Kilde: https://regnskaber.cvrapi.dk/72049662/am...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078