23948sdkhjf

Togt med skoleskibet gav Thomas smag for søfarten

For 23-årige Thomas Straarup Andreasen var det et togt med Skoleskibet Danmark, der inspirerede ham til at blive befaren skibsassistent.

Han startede med at gå 1,5 måned på Martec efterfulgt af 3,5 måneds sejlads på Skoleskibet Danmark.

- Jeg startede med at sejle for to år siden, da jeg var på Skoleskibet Danmark, siger Thomas Straarup Andreasen, som også afslutter kurset som befaren skibsassistent 17. december 2020.

Et tilfælde

Men det var ved lidt af et tilfælde, at valget faldt på en karriere til søs.

Da Thomas Straarup Andreasen gik på HF, boede han på et kollegie, hvor han havde en veninde, som var på Skoleskibet Danmark, og som inspirerede ham til selv at tage ud og sejle.

- Da jeg var blevet færdig med HF, besluttede jeg mig for at tage ud og sejle med Skoleskibet. Da opdagede jeg, at jeg synes, det er megafedt at sejle, forklarer Thomas Straarup Andreasen.

Nu glæder Thomas Straarup Andreasen til at skulle ud og sejle igen.

- Jeg har allerede en kontrakt med et skib, jeg var ude på før. Det er et norsk sejlskib, siger Thomas Straarup Andreasen.

Det gode ved at tage uddannelsen er blandt andet, at Thomas Straarup Andreasen kan få mange af de kurser, som han har brug for.

- Det er meget rart, at man får noget specialiseret viden inden for de forskellige fag, siger han.

Vil du gerne blive ved med at sejle eller videreuddanne dig?

- Lige nu synes jeg, det er spændende at arbejde på dæk, for der sker mere aktion der på sejlskibe. Måske kunne jeg godt tænke mig at være styrmand på et tidspunkt, men det har jeg ikke besluttet mig helt for endnu.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093