23948sdkhjf

Dansk/polsk jul på skibet Wind Server i Irske Hav

Mange søfolk fejrer jul ude i verden, nogle endda til søs på åbent hav. Frem til jul hilser vi i samarbejde med Danske Rederier på nogle af besætningerne.

I dag tager vi et kig indenfor på rederiet Zitons skib Wind Server. Det opererer i Irske Hav, hvor skibet og besætningen servicerer havvindmøller.

På Wind Server er der jul på to slags rød/hvide måder. En dansk jul og en polsk jul.

Chefsteward Allan Krogh står for en dansk julemiddag til den danske del af besætning, men har heldigvis en polsk kok ansat, som kan stå få de polske juleretter.

 - Det er en god traditionel julemiddag med hele svineriet. And, flæskesteg, rødkål og en medister, hvis de er heldige. Polakkerne spiser ikke kød juleaften, men får fisk og grøntsager og en traditionel rødbedesuppe. Vi sigter efter, at alle spiser sammen omkring klokken 18. Vi har den fordel, at vi er et jack up-fartøj, og det betyder, at der kun behøver at være en enkelt mand på broen, hvis benene står på havbunden, siger Allan Krogh.

 Selv om skibet står godt fast, er alkohol ikke en del af julemiddagen.

- Jeg har holdt jul ude hvert andet år de sidste 20 år. Man tænker på dem derhjemme, for man vil helst være hjemme med ungerne. Men vi gør noget ud af at holde en hyggelig jul, når vi er afsted med julegodter, julepynt og juletræ. Ud over familien, så er det eneste jeg savner et godt glas rødvin til julemiddagen, fortæller Allan Krogh.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095