23948sdkhjf

Juleaften på Malik Arctica på vej til Sydpolen

Mange søfolk fejrer jul ude i verden, nogle endda til søs på åbent hav. Frem til jul hilser vi i samarbejde med Danske Rederier på nogle af besætningerne.

Skibet Malik Arctica fra rederiet RAL er i juledagene på vej så langt syd på, som man kan komme. Den 15 mand store besætning og fem forskere ombord er på vej mod Sydhavet og Antarktis, hvor de skal levere forsyninger til den norske station ’Troll’. I opholdsrummet er der pyntet op til jul og god plads til både snak og Playstation.

 Skibsfører Kasper Riis fortæller:

 - Her om bord holder vi en traditionel jul, som kombinerer det bedste fra Danmark og Grønland. Vi spiser en julemiddag med and og flæskesteg, og der læses op fra juleevangeliet, hvis der i besætningen er ønske om det. Der er pyntet op med store lysende julestjerner, som man kender fra Grønland, og der er gaver og hilsner fra kollegaer på andre skibe og hjemme fra kontoret. Vi får formentlig høj bølgegang juleaften i år, for vi er på vej til Antarktis med forsyninger, og den 24. december vil vi være omkring ’De brølende 40’ere’, som er berygtet for hårdt og koldt vejr.

Fakta om Malik Arctica

  • Malik Arctica er leveret i 2017 og har en kapacitet på 606 TEU containere. 
  • Med sin egen PRAM kan skibet operere på områder uden havnefaciliteter.
  • Skibet anløber de fleste byer i Grønland, både på øst- og vestkysten.
  • Desuden besejler Malik Arctica Qaanaaq-distriktet samt Nordøstgrønland i sommerhalvåret.
  • I Nordøstgrønland forsyner skibet Sirius patruljen (Forsvaret) med blandt andet brændstof og andre forsyninger.      
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094