23948sdkhjf

Undervands-robotter vinder DI-pris

På trods af en udfordret olieindustri og en pandemi, er det alligevel lykkedes SubC Partner både at være innovativ og skabe en konkurrencedygtig virksomhed, der giver store forhåbninger for fremtiden.

Det er på den baggrund, at SubC Partner får tildelt DI Sydvestjyllands Initiativpris 2020.

- Vi er i bestyrelsen for DI Sydvestjylland meget stolte af, at vi her i vores område har en virksomhed, der er med helt fremme i verdenseliten på så komplekst et område som undervandsrobotter. Samtidig kan vi se, at godt lederskab og innovative beslutninger har skabt et solidt afsæt for en stor fremtid. Det er meget imponerende, siger formand for DI Sydvestjylland, administrerende direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S, i en pressemeddelelse.

SubC Partner udvikler robotter, som kan skære, filme og inspicere over og under vandoverfladen - uanset vejrforhold. Robotterne er i stand til at udføre en lang række opgaver på offshoreudstyr og minimerer derved brug af dykkere, der ofte har arbejdet under udfordrende forhold. SubC Partners robotteknik er så velgennemtænkt, at den kan overføres og anvendes på andre industrier, bland andet offshore vind.

- Det bliver spændende at følge SubC Partner A/S i de kommende år. Deres robotter er både unikke og samtidig anvendelige til en lang række andre opgaver i industrien. Derfor har vi en tro på, at virksomheden går en meget spændende fremtid i møde, siger Jesper Toft Mathiasen.

Kreativ proces giver udvikling

Da coronaen ramte, introducerede virksomheden flere digitale koncepter, herunder digitale produktlanceringer og digitale kundemøder, men vigtigst af alt har krisen igangsat en kreativ proces og gjort plads til yderligere udvikling – blandt andet i samarbejde med specialestuderende på Aalborg Universitet i Esbjerg.

Udviklingen medførte, at SubC Partner har lanceret en ny, opdateret version af deres robot samt en ny version af deres løfteværktøj JibFlex, der henvender sig til et helt nyt marked. Som en positiv følgevirkning heraf står virksomheden nu produktmæssigt stærkere, end den gjorde før coronapandemien.

- Vi taler alle sammen om, at man ikke må lade en krise gå til spilde, og at det netop er i kriseperioder, man kan udvikle virksomheden og finde nye løsninger. Det er bare lettere sagt end gjort, men ikke for SubC Partner A/S. De har på flotteste vis skabt endnu stærkere og skalerbare produkter og fundet helt nye veje til at angribe markederne, det er meget imponerende, siger Jesper Toft Mathiasen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158