23948sdkhjf

DFDS åbner ny direkte rute mellem Irland og Frankrig

Fra 2. januar 2021 vil en ny fragtfærgerute mellem Rosslare i Irland og Dunkirk i Frankrig tilbyde lastbiler og deres chauffører direkte og papirløs transport mellem EU-lande.

Det oplyser DFDS i en pressemeddelelse, efter at rederiet har besluttet at oprette en ny fragtrute imellem de to destinationer. Baggrunden er, at når brexit træder i kræft, er der grundlag for en direkte forbindelse med EU-landet Irland og Dunkirk i Nordfrankrig, som er en gateway til Irlands største eksportmarkeder – Frankrig, Belgien, Tyskland og Holland.

DFDS har været ude og chartre yderligere kapacitet for at kunne indsætte tre kombinerede fragt- og passagerfærger til at betjene lastbiler og chauffører. 

- Vi er meget glade for at tilbyde irske og andre europæiske virksomheder en omkostningseffektiv måde at handle direkte med hinanden på. Der er ingen toldformaliteter eller mulige ventetider, som brexit-overgangen potentielt kan medføre for lastbiler, der kører gennem Storbritannien, siger Torben Carlsen, adm. direktør i DFDS, i meddelelsen.

Konkurrencedygtigt tilbud til fragtmarkedet
Med indsættelsen af ​​tre færger vil der være seks ugentlige afgange i hver retning på ruten. Hver færge har en kapacitet på op til 125 lastbiler og deres chauffører i det, der af DFDS bliver betegnet som "covid-19-sikre enkeltkabiner". Overfartstiden er 24 timer.

Ruten er som udgangspunkt ikke målrettet mod passagerer, om end et passagertilbud kan blive markedsført på et senere tidspunkt.

Ruten forventes at nå en omsætning på over 300 mio. kroner i 2022. Ruten ejes i fællesskab af DFDS og irske interesser. Adm. direktør for ruten vil være Aidan Coffey. Den nye rute vil blive betjent fra kontorer i Rosslare, Cork og Dunkerque.

Læs også: DFDS-topchef ser muligheder i brexit

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08