23948sdkhjf

Færgerederier håber på lyntest

En test ved færgelejet og svar 15 minutter senere. Det er, hvad brancheorganisationen Danske Rederier sammen med en række medlemsvirksomheder drømmer om, når tankerne falder på de hårdt trængte vilkår for danske udenrigsfærger.

DFDS er et af de rederier, som på grund af aktuelle rejserestriktioner har mistet en stor del af passagerne – ikke mindst på ruten København-Oslo-Frederikshavn. Her ser rederiet perspektiver i de lyntest, som private udbydere tilbyder, hvor man i løbet af et kvarter kan få svar på, om man er positiv eller negativ for coronavirus.

- Lyntests vil afgjort være noget, som vi vil gøre brug af, hvis myndighederne tillader det. Det vil være en ekstra sikkerhed for både passagerer og besætning, hvis vi inden ombordstigning næsten kan garantere en virusfri færge, siger DFDS’ passagerdirektør Kasper Moos i en pressemeddelelse.

Han understreger, at han har fuld forståelse for de restriktioner, som løbende bliver pålagt DFDS og andre dele af samfundet for at bremse smitten.

- Men vi lever i høj grad af at sejle med passagerer, så vi er nødt til at få afsøgt alle muligheder, der kan hjælpe os i den her tid, siger han.

Ifølge Danske Rederier har Sundhedsstyrelsen har pt. frarådet større brug af lyntests, da de anses for at være upræcise. Det har rejst kritik fra både udbydere af lyntests og eksperter, og derfor håber Danske Rederier, at myndighederne løbende vil revidere anbefalingerne i takt med, at nye eller forbedrede former for lyntest kommer frem.

- Vi har brug for at tage alle midler i brug for at hjælpe vores hårdt prøvede udlandsfærger. Udlandsfærgerne ser for tiden langt efter passagererne, så ethvert tiltag, der potentielt kan give flere passagerer, er velkomment, siger viceadm. direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.

Han håber derfor, at myndighederne vil se på lyntest igen og vurdere, om de kan anvendes på en forsvarlig måde, hvor man samtidig medtænker de positive effekter af øget mobilitet.

- Som branche ser vi muligheder i både lyntests, vacciner og positive antistoftests. Det handler om at benytte alle de muligheder, som findes, for at komme til at sejle med passagerer, siger Jacob K. Clasen.

Læs også: Nordjyllands færger har droppet passagererne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141