23948sdkhjf

Havnedirektør i Kolding klar til at trække i arbejdstøjet

Der venter et større stykke puslespilsarbejde, når der skal flyttes rundt på virksomhederne på Kolding Havn

Efter omtrent to år med uvished om de politiske ønsker for Kolding Havn ser havnedirektør Anders V. Sørensen nu frem til at kunne gå i gang med det arbejde, det bliver at føre den nye aftale ud i livet. 

- Det er en realistisk, men også meget udfordrende opgave, der ligger foran os som havneselskab, siger han til Søfart, efter at byrådet nu er blevet enige med Kolding Havns bestyrelse om både en ejerstrategi og en samarbejdsaftale. 

Særligt samarbejdsaftalen, der omfatter et areal på 146.000 kvm, har været kilde til bekymring blandt de virksomhederne, der bor til leje på Kolding Havn. Det omfattede areal grænser op til nuværende havnearealer, som havnen har indvilget i af lade overgå til byudvikling. I samarbejdsaftalen forpligter havnen sig til at informere byrådet, før den træffer beslutninger om udlejning af arealer. 

- Det er en god samarbejdsaftale. Den står og falder selvfølgelig med, at begge parter har intentioner om en åben, ærlig og konstruktiv dialog, og det har jeg tillid til, siger Anders V. Sørensen. 

Realistisk og udfordrende opgave

For havnedirektøren venter der nu et logistisk puslespil af de større. Efterhånden som lejekontrakterne udløber i den grønne zone, skal virksomhederne genhuses andre steder på havnen. På den helt lange bane skal der flyttes rundt på havnevirksomhederne på havnen, så de aktiviteter, der kræver miljøgodkendelse eller er særligt støvende eller støjende, bliver placeret længst væk fra de områder, der skal overgå til byudvikling. 

- Så der skal laves nogle klynger. Det kommer til at tage mange år, men nu går vi i gang, siger Anders V. Sørensen.

Han betegner opgaven som realistisk, men “meget udfordrende”. Han fremhæver det dog som en forudsætning for at flytte virksomheder og deres aktiviteter, at det bliver muligt at placere dem andre steder på havnen.

- Lige nu er der ingen tomme felter på skakbrættet, siger han og henviser til, at Marina Nord – som er placeret for enden af nordhavnen – efter planen skal fyldes op og inddrages til erhvervshavn. 

- Så det afhænger af, hvornår vi får etableret havneareal ved Marina Nord. For ellers kan det blive en meget vanskelig opgave at få lavet de her zoneinddelinger, siger Anders V. Sørensen. 

Læs mere: “Det her er ikke nogen god aftale for Kolding Havn”

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125