23948sdkhjf

Hafnia kommer med lille overskud efter fald i rater

Hafnia kommer med lille overskud men mærker fald i raterne. Dog er der tale om det stærkeste kvartal siden 2016, påpeger selskabets CEO

Tankrederiet Hafnia kan mærke et generelt fald i efterspørgslen efter olie. Det skriver rederiet i sit offentliggjorte regnskab for tredje kvartal 2020.

Flere af de skibe, der i foråret blev brugt som flydende olielagre efter faldet i olieprisen, er nu tilbage i den aktive flåde og sejler leverancer af olie rundt i hele verden, hvilket har presset markedet og raterne her i tredje kvartal. Tendensen lader til at ville fortsætte i fjerde kvartal, lyder meldingen fra Hafnia.


-De nuværende trends med faldende olielagre for både produkt- og råolie ser ud til at fortsætte i resten af 2020 og ind i 2021 mens flere skibe er ved at afvikle deres periode som flydende lager. Den udvikling var ventet og er en del af vejen mod mere bæredygtige markedsvilkår, skriver rederiet i regnskabet.

Det bedste kvartal siden 2016

Omsætningen i tredje kvartal er 165,5 mio. dollar. Efter tredje kvartal i 2020 er Hafnia kommet med et nettoresultat på 175,2 mio. dollar.

Ifølge Hafnias adm. direktør, Michael Skov, er der tale om det bedste kvartal siden 2016.

- På trods af globale covid-19 restriktioner og forstyrrelser i efterspørgslen, som har ledt til et signifikant fald i raterne fra kvartal til kvartal, har det seneste kvartal været Hafnias bedste tredje kvartal siden 2016, udtaler direktøren i regnskabet.


I andet kvartal lå rederiets omsætning dog på 268,9 mio., hvor de flydende olielagre som sagt gav gode vilkår for samtlige olierederier som eksempelvis Torm.


Dermed har Hafnia i tredje kvartal mindre på bundlinjen. Det hænger også hænger sammen med faldet i raterne.


I tredje kvartal lå TCE-raterne på 13.672 dollar pr. dag. Hafnia har samlet hentet 118,5 mio. dollar i TCE-indtjening. TCE-indtjeningen lå i andet kvartal på 206,9 mio. og på 193.5 mio. dollar i første kvartal.


Der er i tredje kvartal overskud på lige under en halv mio. dollar i tredje kvartal. Dermed er der tale om en tilbagegang fra overskuddet på 97,7 mio. dollar i andet kvartal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158