23948sdkhjf

Karstensens sender 53 hjem: "Det bliver alvorligt"

Nye restriktioner rammer også Karstensens Skibsværft i Skagen

Karstensens Skibsværft, der ligger i Skagen og er en af byens største virksomheder med i alt 450 ansatte, mærker også de nye corona-restriktioner, der foreløbigt  gældende for syv nordjyske kommuner.

Skibsværftet har eksisteret i mere end 100 år og har leveret over 400 nye skibe ifølge værftets egen hjemmeside. Men tempoet på den kommende produktionslinje bliver muligvis draslet alvorligt ned som følge af covid-19-pandemien.

- Vi er hårdt ramt, for vi har mange medarbejdere, der ikke bor her i kommunen. De nye restriktioner betyder, at vi sender 47 timelønnede og seks funktionærer hjem. Altså i alt 53, siger værftets direktør Kent Damgaard til Nordjyske.

Størstedelen af de hjemsendte kan ikke varetage deres arbejde hjemmefra, fordi mange af dem blandt andet arbejder som smede eller har andre funktioner, der kræver en fysisk tilstedeværelse.

Det får store konsekvenser for værftet, der også rammes indirekte af, at mange underleverandører også har ansatte, der ikke nødvendigvis bor i Frederikshavn Kommune.

Ikke entydige retningslinjer

Restriktionerne, der blev varslet på et pressemøde torsdag aften, har vakt en kende forvirring og undren blandt borgere og virksomheder i landets nordligste region. Det gælder også hos Karstensens Skibsværft.

- Vi synes ikke, retningslinjerne er helt entydige. Det er lidt pudsigt, at man gerne må rejse 50 kilometer sydpå (fra det nordligste til det sydligste punkt i Frederikshavn Kommune), men du må eksempelvis ikke bevæge dig 50 kilometer vestpå, fortæller en undrende Kent Damgaard.

Restriktioner, der blandt andet involverer, at man, hvis man bor i en af de syv nedennævnte kommuner, ikke må krydse kommunegrænserne, med mindre man har et uopsætteligt ærinde. Restriktionerne gælder foreløbigt frem til 3. december.

Læs også: Stena lukker for passagerer på Frederikshavn-Gøteborg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141