23948sdkhjf

Stena i ny oprustning på Østersøen

To ny fartøjer skal afløse 'Stena Gothica' og 'Urd'

Stena Line annoncerer nu en yderligere udvidelse af aktiviteterne på tværs af Østersø-området.

Det kommer til at ske i form af, at de nuværende færger på Travemünde – Liepaja-ruten i 2021 bliver erstattet af "to moderne Ro/pax-færger", oplyser Stena i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, hvilke fartøjer der er tale om. Ifølge Stena kommer opgraderingen dog til at betyde, at fragtkapaciteten på ruten bliver udvidet med 40 pct. fragtkapacitet til ruten, overfartstiden bliver forkortet til fra 27 timer til 20 timer, faciliteterne ombord bliver forbedrede, der kommer flere kahytter, og der kommer en fast fartplan med 12 ugentlige afgange.

Stena Line har opereret ruten mellem Travemünde og Leipaja siden 2012, og det sker for tiden med de to søsterskibe 'Stena Gothica' og 'Urd'.

Det af større indsats

Udmeldingen kommer efter, at Stena Line i midten af oktober annoncerede en lignende udvidelse med indsættelsen af to nye, større og moderne færger på ruten mellem Nynäshamn i Sverige og Ventspils i Letland i løbet af 2021. De to nye færger øger Stena Lines fragtkapacitet med 30 pct. på ruten. Med udvidelserne på ruten mellem Travemünde og Liepaja og på ruten mellem Nynäshamn og Ventspils styrker Stena Line dermed sin position i Østersø-regionen yderligere.

Indsatsen skyldes en større efterspørgsel fra kunderne, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Dette vil forbedre servicen til vores fragtkunder yderligere – både til chaufførledsaget og uledsaget gods såvel som intermodale løsninger, siger Oskars Osis, freight commercial manager for den nordlige Østersø, i pressemeddelsen.

Som Søfart tidligere har skrevet, er DFDS også i færd med at udvide kapaciteten på Østersøen. 

Læs også: DFDS øger på Østersøen trods rutelukning

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157