23948sdkhjf

DFDS øger på Østersøen trods rutelukning

Kapaciteten øges på begge ruter mellem Sverige og Baltikum efter lukning af Paldiski-Hangö

DFDS har på trods af Covid-19 indledt oktober måned med kapacitetsudvidelser i rutenetværket på Østersøen. Ro/pax-ruten fra den nordlige Stockholms region til Estland, Kapellskär-Paldiski, fik fra 4. oktober udvidet den ugentlige frekvens fra 14 til 22 afgange.

- Trenden er en fortsat stærk fragt- og passager-volumen på ruten, og rutens kunder har derfor i noget tid efterspurgt mere kapacitet og en højere frekvens. Det er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde med to daglige afgange i hver retning næsten hver dag, udtaler Anders Refsgaard, Vice President og Head of DFDS’ baltiske operation, på rederiet interne nyhedssite.

Den øgede frekvens bliver udført med ro/pax-færgen ’Patria Seaways’ i samsejling med ro/pax-færgen ’Sirena Seaways’, der i den seneste periode har besejlet ruten alene.
’Patria Seaways’ har senest sejlet på ruten mellem Paldiski og Hangö i Finland.

En rute, DFDS overtog fra det estiske rederiselskab Navirails i 2016, men som i det seneste år har oplevet en væsentlig tilbagegang i overførselstallene, hvorfor den nu lukkes.

Karlshamn - Klaipeda

Til gengæld udvides kapaciteten også i den sydlige del af Østersøen mellem Karlshamn i Sverige og Klaipeda i Litauen. Her har der fra månedsskiftet været puttet to ekstra ugentlige afgange i hver retning ind i fartplanen. Samtidigt er overfartstiden reduceret med en time ved, at der sejles hurtigere.

- Antallet af afgange er det centrale for kunderne på vores fragtorienterede ruter, og det gælder i særdeleshed mellem Karlshamn og Klaipeda. De to ekstra afgange i hver retning om ugen sikrer en større fleksibilitet i deres planlægning i en periode, hvor vi alle må gøre vores til at støtte fragtmarkedet gennem Covid-19-krisen på den bedst mulige måde, siger Route Director Per-Henrik Persson til nyhedssitet.

De to ekstra afgange vil være lørdag/søndag og bringer det samlede antal ugentlige afgange op på 11. Ruten betjenes af ro/pax-færgerne ’Victoria Seaways’ og ’Optima Seaways’ samt af ro/ro-skibene ’Finlandia Seaways’ og ’Ark Futura’.

Læs mere om: DFDS
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143