23948sdkhjf

Første skib anløb Esbjerg Havns nye bulkterminal

FOTOS: Forrige fredag påbegyndte Stema Shippings ’Tertnes’ losning af 10.200 tons grus

Det foregik i Esbjerg Havns nyetablerede bulkterminal, som dermed blev taget i brug for første gang. Forventningen er, at terminalen kommer til at skaffe mere forretning til havnen.
Forrige fredag aften kom Esbjerg Havns nyetablerede bulkterminal dermed i brug for første gang, da ’Tertnes’ anløb havnen med 10.200 tons grus fra Jelsa i Norge. Blue Water Shipping, der er skibsagent for ’Tertnes’, stod bag losningen, og gruset skal nu videre til NCC.

Den nye bulkterminal skal bruges til laster af for eksempel sand, sten, grus og granit og består af fire ’rum’ med en samlet kapacitet på cirka 17.000 kbm.

- Bulkterminalen var det perfekte sted til at losse gruset fra ’Tertnes’, da lasten bestod af fire forskellige fraktioner, siger Søren Stougaard, der er skibsmægler i Blue Water Shipping.

Stema Shippings ’Tertnes’ på 11.546 t.dv. er 129 meter lang og 20,5 meter bred. Det er et moderne specialskib, en såkaldt selvlosser, altså med egen lossearm, hvilket øger lossekapaciteten betydeligt i forhold til losning med en mobil grab.

Mere forretning

Søren Stougaard håber på, at flere firmaer får øjnene op for Esbjerg Havn, der med den nye bulkterminal kan tage imod større mængder bulk.

- Jeg håber og tror, at både eksisterende og nye kunder vil benytte sig af den nye terminal, så det kommer til at betyde en øget mængde i både import og eksport. Det tror jeg på fordi, man kan losse og laste større mængder, og fordi der er mulighed for, at godset kan opbevares i længere tid. Normalt skal man losse direkte på et kajområde, hvor godset hurtigt skal fjernes igen, siger Søren Stougaard.

Og netop mere forretning på havnen var også ønsket fra Esbjerg Havn, da de etablerede bulkterminalen for en lille måned siden.

- Vi har altid haft bulk på havnen, men nu udvider vi mulighederne ved at facilitere det på en struktureret måde med bulkterminalen. Vi er overbeviste om, at det også betyder mere forretning til havnen, og det var godt at se, at ’Tertnes’ fik indviet bulkterminalen, og dermed tog første skridt i den retning, lyder det fra Dennis Jul Pedersen, havnedirektør på Esbjerg Havn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11