23948sdkhjf

DFDS lægger Olso-båd op i København

Sejlplanen på København-Frederikshavn-Oslo halveres, og derfor bliver 20 tjenere sagt op

DFDS må nu tage konsekvensen af, at stigende smittetal og skærpede rejserestriktioner har gjort et yderligere indhug i antallet af passagerer ruten København-Frederikshavn-Oslo i de seneste uger.   

Det oplyser DFDS i en pressemeddelelse.

- Med den forværrede situation er der ganske enkelt for få passagerer ombord til at opretholde fuld sejlplan, og derfor er vi beklageligvis tvunget til at reducere sejladsen til ét skib indtil medio februar, siger Kasper Moos, der er passagerdirektør i DFDS, i meddelelsen.

Derfor vil der fra og med 2. november som udgangspunkt vil være afgang hver anden dag fra hver havn i stedet for hver dag. Med den reducerede sejlplan vil 'Pearl Seaways' være DFDS’ eneste passagerskib mellem Danmark og Norge, mens 'Crown Seaways' lægges op i København indtil medio februar.

Fyrer 20

Oplægningen af 'Crown Seaways' får desværre konsekvenser for antallet af medarbejdere ombord.  

- Det betyder, at vi må opsige 20 tjenere, der arbejder på skibet. Det er meget beklageligt, for det er alle medarbejdere, der har arbejdet hårdt for at hjælpe med at sikre sejladsen, siger Anne-Christine Ahrenkiel, der er DFDS’ HR-direktør, i meddelelsen.

Hun forklarer, at de øvrige medarbejdere i servicefunktioner ombord er omfattet af en aftale om reduceret arbejdstid og løn med fagforeningen Metal Maritime. Skibets tekniske driftsbesætning kan afvikle opsparet overtid eller blive overført til andre skibe. 

- Det betyder, at vi vinder tid indtil starten af det nye år og indtil videre kan beholde de fleste af vores meget erfarne medarbejdere, så vi hurtigt kan genstarte ruten, hvis covid-19 situationen forbedrer sig inden for nogle måneder, siger Anne-Christine Ahrenkiel.   

Beskæringen i DFDS kommer kort tid efter, at Fjord Line valgte at lægge et af sine skibe imellem Danmark og Norge til kaj.

Læs mere: Fjord Line indstiller ruter til Bergen og Langesund

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125