23948sdkhjf

Medie: Kolding Havns overlevelse er sikret

ifølge Jyske Vestkysten tager gruppeformænd i Koldings byråd godt imod havnebestyrelsens udspil til, hvordan havnen kan afgive plads til byudvikling

Efter næsten to år i uvished om fremtiden kan erhvervshavnen i Kolding se tågen lette, efter at havnebestyrelsen har præsenteret endnu et udspil for gruppeformændene i kommunens byråd.

Det skriver Jyske Vestkysten

I forslaget lægger havnebestyrelsen op til at afgive arealer svarende til 116.000 kvm. Det drejer sig om inderhavnen, en stribe langs åen i den sydlige del af sydhavnen samt indspulingsområdet Alaska ved den yderste del af sydhavnen. Til gengæld ønsker havnen at opfylde arealet ved nordhavnen, som i dag bliver anvendt som marina, i forbindelse med at byens to marinaer skal slås sammen på sydsiden af fjorden. 

Som det fremgår af kortet øverst i artiklen, ligger der flere pakhuse i de arealer, som havnebestyrelsen er villig til at give afkald på. Pakhusene vil skulle flyttes eller nedlægges.

Ifølge Jyske Vestkysten blev forslaget modtaget overvejende positivt, da det blev præsenteret mandag aften. I løbet af de kommende uger skal byrådet så tage endelig stilling til planen, som ifølge bestyrelsesformand Tobias Jørgensen kan blive justeret en anelse.

- Måske bliver det ikke 116.000 kvm, men lidt mere, vi afstår til byudvikling, hvis det er nødvendigt for at overholde nogle afstandskrav. Jeg synes, vi har fundet et rigtig godt fælles fodslag. Alle er faktisk enige om, at det skal være muligt at drive havnen. Kæmpe cadeau til forligskredsen for den måde, de har taget imod det her på. Jeg er bare vildt glad, siger Tobias Jørgensen til Jyske Vestkysten.

Læs også: Efter 700 dags uvished: Fin vækst i Kolding Havn

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11