23948sdkhjf

Efter 700 dags uvished: Fin vækst i Kolding Havn

Mængden af gods stiger og økonomien klarer sig fint i den lukningstruede Kolding Havn

Skønt der fortsat er massiv uvished om fremtiden for Kolding Havn, fortsætter erhvervshavnen med at udvide driften.  

Med næsten en million tons gods alene i de tre første kvartaler af 2020 er godsmængden 13 pct. større end samme periode 2019 – og kun 4 pct. under det absolutte rekordår 2017 med den største mængde gods i havnens 177-årige historie.

Det fremgår af havnens netop offentliggjorte regnskab for årets tredje kvartal. 

 På Kolding Havn lander skibene f.eks. korn, foderstoffer og gødning til landsdelens mange landbrug. Havnen leverer også stål og andre varer til industrivirksomheder i Koldingområdet, Trekantområdet samt i store dele af det øvrige Danmark. 

Det var den 14. november 2018, at byrådet i Kolding besluttede at nedlægge Kolding Havn – efterfølgende smuldrede havneforliget i 2019 og der er i dag, næsten to år efter det oprindelige forlig, ikke en afklaring af, hvor der kan, eller skal, være boliger på havnearealerne.

Tobias K. J. Jørgensen, byrådsmedlem og formand for Kolding Havn, siger om havnens situation:

- Det har naturligvis påvirket havnebestyrelsens muligheder for de mere strategiske beslutninger om havnens fremtidige struktur og indretning, udtaler Tobias K. J. Jørgensen i en pressemeddelelse. 

Han fortsætter: 

- Det er klart, at en aftale om den fremtidige anvendelse af havnearealerne, ville både lette og fremme implementeringen af den grønne strategi over en årrække. Men det er i sagens natur vanskeligt for Kolding Havn at tiltrække nye, langsigtede kunder under den nuværende situation. Vi skal være glade for, at det går godt, men potentialet er langt større. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125