23948sdkhjf

’Povl Anker’ tilbage i Rønne i nyt (gammelt) dress

’Molslinjens nyrenoverede færge ’Povl Anker’ ankom i formiddags til hjemhavnen i Rønne efter næsten halvanden måneds gennemgribende renovering og levetidsforlængelse ved Orskov Yard i Frederikshavn.

Udover en række opgraderinger i maskinrummet og en nænsom renovering i passageropteringen, så er den mest synlige forandring sket udvendigt.

Færgen, der er en af de sidste overlevende klassiske danske natfærger fra før ro/pax-færgernes indtog i halvfemserne, har nemlig fået ny bemaling.

Både farverne på skroget og på masterne er de originale fra da ’Povl Anker’ i 1978 blev leveret fra Aalborg Værft til det daværende statsrederi Bornholmstrafikken.

Den grå skrogfarve og den blå skorstensbemaling er nu ved at blive udrullet i hele Molslinjens flåde af konventionelle færger.

På fredag i denne uge genindsættes ’Fynshav’ således på Bøjden – Fynshav-ruten i de nye farver efter et værftsophold i Svendborg. De to færger mellem Esbjerg og Fanø samt Samsø-færgen 'Samsø' er allerede malet i det nye farveskema.   

Læs også: 'Povl Anker' i månedlangt dokophold

Læs også: ’Povl Anker’ halvvejs i gigantisk overhaling

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109