23948sdkhjf

'Povl Anker' i månedlangt dokophold

Blandt andet skal motorer skal løftes ud på et tidspunkt, som Molslinjen selv betegner som kritisk

Som så meget andet var det corona-krisen, som af to omgange ødelagde muligheden for at sende Molslinjens reservefærge på Bornholm-ruterne 'Povl Anker' i dok hen over foråret som planlagt.

Risikoen for, at ruten til Ystad ville blive lukket af myndighederne, gjorde, at 'Povl Anker' måtte holdes klar til indsættelse, hvis Bornholm pludselig var helt afhængig af ruten mellem Rønne og Køge.

Nu er turen dog kommet til det 1978-byggede fartøj, oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse.

- Som led i en større energirenovering, som allerede er begyndt med en modernisering af skibets airconditionanlæg, oliebehandlingsanlæg og al belysning ombord, er turen nu kommet til skibets generatorer, motorer og dampkedler, siger Molslinjens adm. direktør Carsten Jensen i meddelelsen.

'Povl Anker' gennemgår i øjeblikket en gennemgribende renovering, og der skal i den forbindelse skæres store huller i vogndækket for at tage de eksisterende motorer ud, og løfte nyt udstyr ned.

Sidst, men ikke mindst, vil 'Povl Anker' blive malet. Færgen skal bringes tilbage til sit oprindelige udseende, som da den blev leveret i 1978. Udvendigt bliver der tale om, at skibet skal afrenses og males overalt. Det gælder såvel skibssiderne, som master samt bund og top på skibet, og der bliver skiftet en del vinduer. Der bliver i den forbindelse også tale om en del stålarbejde.

Det betyder alt i alt en hel måned i dok på et tidspunkt, som Molslinjen betegner som "kritisk" for Bornholmerne og Bornholmslinjen.

- Der er ikke nogen vej uden om dokken, og trods intens eftersøgning har det ikke været muligt at finde og chartre en anden erstatningsfærge som erstatning for 'Povl Anker'. I tilfælde af dårligt vejr og aflysninger af sejladsen med 'Express 1' må vi derfor planlægge med Hammershus, siger Carsten Jensen.

'Povl Anker' er i dok på Ørskov Værft i Frederikshavn fra den 14. september til den 20. oktober.

Læs også: Bornholmslinjen sender 'Povl Anker' til Sassnitz efter tyske turister

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125