23948sdkhjf

Danfoss Editron med i stor thailandsk miljøsatsning

Marine elektromotorer fra Danfoss Editron skal drive 27 eldrevne passagerfartøjer på Bangkoks vandveje

Elektromotorer fra Danfoss Editron skal drive en flåde på 27 passagerkatamaraner i den thailandske hovedstadsmetropol Bangkok. Den store flåde af eldrevne fartøjer, der skal indgå i det offentlige transportsystem på Chao Phraya-floden, skal medvirke til at reducere luftforureningen i metropolen, som hvert år besøges af 23 mio. internationale turister.

I Thailands regerings bestræbelser på at gøre noget ved luftforureningen indgår også en mere general elektrificering af landets transport. Det børsnoterede thailandske selskab Energy Absolute, der også står bag de el-drevne passagerkatamaraner, vil ligeledes investere, hvad der svarer til 3 mia. dollars i etablering af en batterifabrik og lokal produktion af elkøretøjer.

De 24 meter lange katamaraner med kapacitet til 200 passagerer får hver to styk af Danfoss Editrons EM-PMI375-T800 elektromotorer. Motorerne, der er baseret på permanent magnet teknologi, har hver et output på mellem 174 og 192 kW, afhængig af temperaturen i omgivelserne. Samtidigt har motorerne, som også kan vandkøles, et væsentligt mindre foot-print end konventionelle dieselmotorer med et sammenligneligt output.

Lader på 15 minutter

I projektet indgår også hurtig-ladefaciliteter ved nogle af anløbskajerne, som ville kunne lade fartøjet på bare 15 minutter. Det vil give den enkelte passagerkatamaran en aktionsradius på mellem 80 og 100 km. De to første fartøjer er i øjeblikket i gang med testforløb, hvorefter de øvrige 25 fartøjer bliver indsat gennem de kommende år.

- Bangkoks vandveje har altid spillet en vigtig rolle i transporten af både mennesker og varer. Det her projekt gør transportnetværket bæredygtigt og øger komforten for pendlere. Det vil også bidrage til at begrænse behovet for yderligere tunneler og veje. Flere af den her type projekter, vil hjælpe byen med at blive mindre forurenet og overbelastet, siger Danfoss Editron’s Business Development Manager for Asia-Pacific, David Hunter.

Han oplyser desuden, at introduktionen af de 27 eldrevne katamaraner fjerner ca. 8.600 tons CO2-emissioner fra atmosfæren årligt.

Danfoss Editrons elektromotorprogram går fra 30 kW op til 2.000 kW. Herhjemme er Danfoss Editron repræsenteret i en række færge-nybygningsprojekter, hvor fremdriften er hel eller delvist baseret på batteripakker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094