23948sdkhjf

Semco baner vejen for to havmølleparker

Engineering-studie i forbindelse med oprettelse af kystnære havvindmølleparker ved Jammerland Bugt og Omø

Semco Maritime skal udvikle og optimere den elektriske infrastruktur til havvindmølleparkerne i Jammerland Bugt og Omø Syd. Projektet er ejet af danske European Energy A/S.

Det skriver det danske selskab i en pressemeddelelse.

Havvindmølleparkerne skal placeres i Jammerland Bugt sydvest for Kalundborg og Omø Syd sydvest for Slagelse og vil have en produktionskapacitet på 560 MW, hvilket vil kunne forsyne mere end 500.000 husstande med grøn energi og medføre en årlig reduktion på mere end 750.000 tons CO2.

Lokale krav

Studiet omfatter optimering af den elektriske infrastruktur, herunder elektriske netberegninger, og en evaluering af de forskellige scenarier for, hvordan strømmen skal transporteres fra vindmøllerne til forsyningsnettet på land.

Der vil blive foretaget en vurdering af det undersøiske kabellayout og -design og af onshore/offshore topologien for de nødvendige transformerstationer. Anlægsomkostningerne versus driftsomkostningerne vil blive vurderet for at sikre, at de samlede ejeromkostninger er så optimerede som muligt.

Studiet vil blive afleveret i tæt samarbejde med European Energy for at sikre, at lokale krav imødekommes.

- Vi er rigtig glade for, at European Energy har valgt Semco Maritime til at udføre dette studie, og vi er stolte over, at vores ydelser kan bidrage til modningen af dette projekt. Vi håber, at projektet bliver en realitet og dermed kan blive et vigtigt bidrag til den grønne omstilling af vores samfund, siger Tommy Flindt, Director of Engineering & Technology, Offshore Wind, Semco Maritime.

Bladt Industries

Semco Maritime har siden de tidlige 00’er været en del af offshore vindindustrien gennem de såkaldte engineer-procure-construct-projekter med de mangeårige partnere Bladt Industries og ISC Consulting Engineers samt gennem offshore engineering-studier i forbindelse med højspændingstransmission, offshore fundamenter, transformerplatforme, geoteknik og højspændings-søkabler.

- Vi har valgt Semco Maritime, da vi anerkender deres kompetencer inden for offshore vind, og vi tror, at Semco Maritime er den rigtige partner til at hjælpe med modningen af dette projekt. Vi ser frem til at færdiggøre vores kystnære projekt og er glade for at have Semco Maritime med på holdet, siger Knud Erik Andersen, CEO hos European Energy.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141