23948sdkhjf

Havne og farvandsaktør går sammen

Vikingegaarden og Præcisions Teknik Marine fusionerer i et marked, hvor digitalisering fylder stadig mere

To danske leverandører af it-baserede løsninger til industrihavne, broer og maritim afmærkning har valgt at gå sammen. Vikingegaarden A/S, der gennem en årrække har solgt digitalisering- og effektiviseringsløsninger til bl.a. danske industrihavne, er fusioneret med Præcisions Teknik Marine, som i 35 år har solgt løsninger inden for navigationshjælpemidler til de danske havne og farvande.

Fusionen skaber ifølge de to parter i en pressemeddelelse en stærk virksomhed, som i regi af Vikingegaarden vil få en betydelig position på markedet, med fokus på grøn omstilling for danske havne.

Vikingegaarden har udviklet it-systemet Pro Power, som er et web- og IOT- baseret (Internet Of the Things) løsning til overvågning og dataopsamling af el-, vand-, lys- og varmeforbrug, samt overvågning og lokalisering af maritim afmærkning - bøjer, eksempelvis. Der er en hel portefølje af produkter og udstyr, som fysisk installeres hos kunderne. Med et login har kunderne overblik, kontrol og indsigt over alt udstyr og forbrug i havnene.

Afmærkning til søs

Præcisions Teknik Marine har gennem 35 år leveret turnkeyløsninger indenfor maritim afmærkning (bøjer, lanterner og fyr) til såvel industri- som lystbådehavne, samt til brug på broer og udstyr i sunde og farvand.

I forbindelse med fusionen bliver den hidtidige ejer af Præcisions Teknik Marine, Thomas Dresler, bestyrelsesformand for Vikingegaarden.  Som CEO for Vikingegaarden fortsætter Ulrik Østergaard, og der er ansat en ny salgsdirektør, Michael O. Jönsson.

- Fusioneringen af vore firmaer har skabt en større og stærkere virksomhed med flere resurser, stærkere økonomi og bedre fokus på udvikling og salg af digitaliseringsløsninger til de danske industrihavne.  Dette gør, at vi nu også kan målrette os de rigtig tunge industrihavne i Danmark, siger adm. direktør Ulrik Østergaard, og suppleres af den nye bestyrelsesformand:

- Efter præcist 35 år i branchen er jeg glad over at kunne annoncere denne fusionering, som sikrer kontinuiteten for Præcisions Teknik Marine i den nye virksomhed.  Jeg ser meget frem imod min rolle som bestyrelsesformand, og glæder mig til i nært samarbejde med Ulrik at styre virksomheden mod dens hovedmål for fremtiden, lyder det fra Thomas Dressler.

Rivende udvikling

- Danske industrihavne er i en rivende udvikling og samtlige havne har igangværende udvidelser. De efterspørger digitalisering og systemer, som kan effektivisere deres hverdag, slutter Ulrik Østergaard.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094