23948sdkhjf

Nye rejserestriktioner udfordrer udlandsfærgerne

Presset på de danske rederier, der har passagertransport til og fra udlandet i ruteplanen, bliver nu tynget yderligere, efter at myndighederne i går skærpede rejserestriktionerne. 

Nu frarådes alle ikke-nødvendige rejser til blandt andet Tyskland og en 16 ud af 21 svenske regioner. De skærpede restriktioner kommer efter, at sommermånederne – som traditionelt er højsæson for udlandsfærgerne – har haft passagertal langt under normalen. 

- Udlandsfærgerne har haft en rekorddårlig sommer, så nyheden om yderligere rejserestriktioner kommer meget uheldigt. I juni, juli og august havde færgerne til Norge, Sverige og Tyskland kun cirka halvdelen af deres normale passagerantal, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier, i en skriftlig kommentar til Søfart.

I Scandlines ser man et lille lyspunkt i det faktum, at den tyske delstat Schleswig-Holstein som den eneste ikke er omfattet af den nye rejsevejledning. Dermed kommer det kun til at få direkte konsekvenser for Gedser – Rostock-ruten.

- Det er vi på denne triste dag trods alt glade for, for det betyder, at vores rute Rødby-Puttgarden ikke er direkte påvirket, siger pressechef Anette Ustrup Svendsen til TV2 Øst.

Efterlyser forbehold

I Danske Rederier ser Jacob K. Clasen dog for sig, at rejserestriktioner i forbindelse med corona er kommet for at blive. Derfor opfordrer han også til, at man forfiner forholdsreglerne, så der kommer bedre balance mellem økonomiske skadevirkninger og smitterisiko. Det kunne for eksempel være ved at give personer, der kan fremvise en negativ corona-test, rejse ind i et land på trods af overordnede restriktioner.

- Vi har brug for, at myndighederne forholder sig til, om negative testresultater kan åbne for indrejse for personer, der ankommer fra lande med rejserestriktioner, siger Jacob K. Clasen

Som Søfart tidligere har skrevet, har corona-krisen haft store konsekvenser for de danske rederier med færgeruter til udlandet. Nogle af de mest drastiske tiltag er foretaget hos Fjord Line, som fra næste uge hverken sejler til Bergen eller Langesund i Norge, og som netop har eksekveret en større fyringsrunde

I Scandlines, der sejler mellem Danmark og Tyskland – som altså nu er kommet på Udenrigsministeriets orange liste – har adm. direktør Søren Poulsgaard Jensen i september udtalt, at situtationen kan komme til at koste arbejdspladser.

Læs mere: Scandlines forudser fyringer efter passagernedgang

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172