23948sdkhjf

Ekskluderet lods-formand: Vi vil være bedre stillet uden Lederne Søfart

Den nu ekskluderede formand understreger, at han ikke er blevet afsat af lodserne

Blandt Danske Lodser er en ulmende utilfredshed med moderorganisationen Lederne Søfart nu brudt ud i åben strid, efter at Lederne Søfart i går tog det drastiske skridt at ekskludere seks bestyrelsesmedlemmer i Danske Lodser. 

En af de eksluderede er den hidtidige formand for Danske Lodser, Lars Sigvardt, som i en pressemeddelelse bekræfter ekskluderingen. 

- Vi kan i hvert fald konstatere, at Lederne Søfart har lukket for vores adgang til domænet danskelodser.dk, som vi bruger til at kommunikere med vores medlemmer, siger han i meddelelsen. 

Var netop blevet genvalgt

FAKTA – De er ekskluderet fra Danske Lodser

  • Lars Sigvardt, formand.
  • Ole Poul Riis, næstformand.
  • Magnus Niclasen, bestyrelsesmedlem.
  • Torben Jakobsen, bestyrelsesmedlem og tillidsmand for lodserne i Danpilot.
  • Carsten Dyhre, bestyrelsesmedlem og tillidsmand for lodserne i Danpilot.
  • Bo Otzen, bestyrelsesmedlem.

Den nu ekskluderede bestyrelse var netop blevet genvalgt på Danske Lodsers årsmøde den 7. oktober. To af de ekskluderede bestyrelsesmedlemmer er desuden tillidsmænd for lodserne i Danpilot.

I pressemeddelelsen forklarer lodserne, at Lederne Søfart har givet dem to begrundelser for ekskluderingen. For det første, at de ekskluderede medlemmer som bestyrelse på to årsmøder i Danske Lodser den 7. januar og den 7. oktober i år har udtalt, at de ønsker, at Danske Lodser vender tilbage til at være en selvstændig organisation. For det andet, at de samarbejder med en konkurrerende organisation.

I pressemeddelelsen bekræfter Lars Sigvardt, at den ekskluderede bestyrelse mener, at Danske Lodser vil være bedre stillet som en selvstændig organisation. Han henviser til, at lodserne "som gruppe ikke længere kan modtage tilstrækkelig faglig og politisk bistand og rådgivning fra Lederne Søfart".

- Derfor er det vel legitimt at diskutere hvilket vi har gjort om Danske Lodser igen burde være en selvstændig forening, og hvor skulle vi gøre det andet end på Danske Lodsers årsmøder, som foreskrevet i foreningens vedtægter, siger han i meddelelsen. 

Har oprettet "støtteforening"

Lars Sigvardt bekræfter også lodsernes utilfredshed med, at Lederne Søfart uden om Danske Lodser har forhandlet og indgået overenskomst med lodsvirksomheden Danish Pilot Service. Her henviser han til, at overenskomsten er indgået efter, at Danske Lodsers medlemmer i 2018, ved afgivelse af konfliktvarsel, kæmpede sig til en ny og bedre overenskomst med Danpilot.

Lars Sigvardt afviser dog, at den ekskluderede bestyrelse samarbejder med en konkurrende organisation. 

- Fakta er, at vi har taget initiativ til dannelsen af støtteforeningen “Danish Maritime Pilots”, hvis vedtægtsbestemte formål er at støtte arbejdet i Danske Lodser med økonomi, faglig bistand og interessevaretagelse. For at bakke op om det formål kan Danske Lodsers medlemmer slutte op og betale et ekstra kontingent til Danish Maritime Pilots, være dobbeltmedlemmer og derigennem styrke lodsernes interessevaretagelse, udtaler Lars Sigvardt. 

Næstformand er målløs

Overordnet set er han skuffet over den mangel på dialog, som efter hans opfattelse har været kendetegnende for samarbejdet mellem de Lederne Søfart og Danske Lodser. 

- Jeg er overrasket over, at demokratiet har fået det så dårligt i Lederne Søfart, at vi i Danske Lodser ikke åbent må tale om, hvordan Lederne Søfarts bestyrelse driver foreningen. Det har længe været et åbenlyst problem for Lederne Søfart at understøtte lodserne både fagligt og økonomisk, ligesom Lederne Søfart ikke længere har kræfterne til at varetage lodsernes interesser, siger Lars Sigvardt.

Og for næstformand Ole Poul Riis er ekskluderingen kommet som lidt af en overraskelse.

- Jeg er målløs over uden forudgående dialog at blive ekskluderet af den organisation, jeg har været medlem af i 43 år, siden jeg meldte mig ind som en 17-årig knægt, han i meddelelsen.

Den ekskluderede bestyrelse i Danske Lodser vil nu sætte sig sammen og finde ud af, hvilken vej, de vil anvise for lodserne.

Læs også: Lederne Søfart ekskluderer seks bestyrelsesmedlemmer i Danske Lodser

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11