23948sdkhjf

Danpilot rykker ud til brændende fiskekutter

To bådmænd fra DanPilot bidrog søndag til at slukke en ildebrand på en fiskekutter ud for Langeland. Ingen personer kom til skade ved branden, som blev slukket af røgdykkere fra Falck med vigtig assistance fra en brandpumpe på Danpilots nye lodsbåd

To lokale bådmænd på Danpilots lodsstation ved Spodsbjerg på Langeland fik en lidt anden arbejdsdag end normalt søndag formiddag.

Der modtog stationen et alarmopkald om en brændende fiskekutter, der lå til anker en kvart sømil fra Spodsbjergs kyst.

De to bådmænd, Poul Juul Jørgensen og Michael K. Pedersen var hurtige til at ekskortere to røgdykkere fra Falck ud til kutteren i lodsbåden. Derfra gik røgdykkerne i gang med at slukke ildebranden med vand fra DanPilot-bådens brandpumpe.

Det var ikke nok med vand - Falck måtte også få sejlet brandhæmmende skum ud til kutteren, der var fremstillet af glasfiber. Skummet blev koblet på lodsbådens brandpumpe, ilden kom under kontrol og efter godt to timers slukningsarbejde kunne DanPilots bådmænd sejle røgdykkerne i land igen.

Der kom ikke nogen personer til skade i forbindelse med ildebranden. En fisker blev bjærget af Falck og indlagt til observation for røgforgiftning, men blev udskrevet igen søndag eftermiddag, skriver Danpilot i en pressemeddelelse.

Læs også: Danpilot mærker presset fra nye konkurrenter

Normalt står Poul Juul Jørgensen og Michael K. Pedersen for at sejle DanPilots lodser ud til de store skibe og kender derfor det lokale farvand ud og ind. 

 Danpilots adm. direktør er glad for, at virksomhedens folk var i stand til at træde til, da det var nødvendigt.

”Jeg ser det som godt sømandsskab. Der var tale om et vellykket samarbejde mellem alle involverede parter, og vi glæder os bare over at have bidraget til en succesfuld redningsaktion, siger Erik Merkes Nielsen i en meddelelse.

 - Og så hæfter jeg mig først og fremmest ved, at ingen personer kom til skade i forbindelse med hændelsen, hvilket altid er det væsentligste, fortsætter direktøren.

Læs også: Henning Nielsen fejrer 25 år som bådmand

Udbrændt kutter holdt sig flydende til mandag

Lodsbåden, der blev anvendt til redningsaktionen, hedder DanPilot Echo og er en del af DanPilots nye flåde af lodsbåde, der er blevet sat i drift i løbet af de seneste to år.

 - Vi er selvfølgelig glade for, at båden og dens udstyr viste sit værd i en situation som denne, siger Erik Merkes Nielsen i meddelelsen.

Søndag eftermiddag blussede ilden op igen på den flydende kutter, der på det tidspunkt drev ind mod Spodsbjerg Havn.

Dog var kutteren ikke til fare eller gene for nogen, skriver Danpilot. Poul Juul Jørgensen kunne hele tiden iagttage branden og løbende rapportere ind til kystvagten.

Flammerne brændte frem til midnat, og den udbrændte kutter holdt sig flydende frem til mandag, hvor den ifølge Danpilot blev slæbt ind i Spodsbjerg Havn.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094