23948sdkhjf

Indrømmelse: Politiet undersøgte aldrig pengesporet

Politiet har ikke undersøgt forsikringsforholdene omkring ’Scandinavian Star’. Det fremgår af et opsigtsvækkende notat fra Justitsministeriet

Var det forsikringssvindel, der lå bag mordbranden på 'Scandinavian Star' i 1990? 

Dette spørgsmål har været rejst gennem hele forløbet, og nu viser et svar fra Justitsministeriet, at dansk politi aldrig nogensinde har foretaget en grundig efterforskning af dette spor. 

Det skriver Dagbladet Politiken. 

Avisen refererer fra et usædvanligt brev fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg:

»Justitsministeriet skal beklage, at besvarelsen (fra Rigsadvokaten, red.) fejlagtigt angiver, at det var politiet, der foretog de omfattende undersøgelser«.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at ministeret i juni i år skrev, at Københavns Politi har oplyst, at politiet har gennemført omfattende undersøgelser af, hvorvidt ’Scandinavian Star’ var forsikret for cirka det dobbelte af skibets reelle værdi.

Men dette passer altså ikke. 

I stedet henviser ministeriet nu til, at Rigsadvokaten udarbejdede en redegørelse i forbindelse med sagen i 2005, som blandt andet omfattede ejer- og forsikringsforholdene, skriver ministeriet i brevet til retsudvalget. 

Dermed står det klart, at en af de mest hårdnakkede mistanker til et eventuelt motiv bag mordbranden aldrig er blevet tilbundsgående undersøgt. 

Læs Politikens artikel her: 

https://politiken.dk/indland/art7959770/Justitsministeriet-erkender-at-politiet-aldrig-unders%C3%B8gte-fordoblet-forsikring-p%C3%A5-Scandinavian-Star

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078