23948sdkhjf

'Esvagt Aurora' slukkede brand i norsk gasanlæg

’Esvagt Aurora’ fik brug for beredskab og udstyr, da der udbrød brand i Melkøya Gasproduktionsanlæg ved Hammerfest

Der var brug for både mandskab og udstyr på 'Esvagt Aurora', da der udbrød brand i en turbine på gasproduktionsanlægget Melkøya, som ligger på en lille ø ud for Hammerfest i det nordlige Norge.

Melkøya-anlægget modtager og bearbejder naturgas fra Snøhvitfeltet og omdanner det til flydende naturgas (LNG), og en hurtig slukning var afgørende for at afværge en potentiel eskalering af situationen.

Den 28. septeber var ’Esvagt Aurora’ netop på vej ud af Hammerfest Havn, og skibets besætning kunne straks reagere.

- Vi modtog nødkaldet 16.35, og 10 minutter efter var vi i position og klar til at sende vand ind over anlægget, siger skibsfører Rani Rasmussen i en pressemeddelelse fra Esvagt.

Kan skyde 180 meter

'Esvagt Aurora’ er udstyret med to avancerede og kraftfulde FiFi-kanoner (fifi = fire fighting, red.), som er i stand til at ”skyde” 2 x 60.000 liter vand i minuttet på en afstand af 180 meter og i en højde af 110 meter. Skibet har fordel af at have FiFi-kanoner i stævnen, hvor også skibets ekkolod befinder sig. Det gjorde det muligt at få ’Esvagt Aurora’ ret tæt på anlægget og sende vand ind over branden, oplyser rederiet

- Vi assisterede med FiFi-kanonere i cirka fem timer, siger Chris Hansen, overstyrmand på skibet.

Kort før midnat kunne Equinor, som ejer anlægget, melde situationen under fuldt kontrol og branden slukket, hvorefter ’Esvagt Aurora’ kunne sejle ud til sin faste plads ved Vår Energi’s Goliat-FPSO, hvor der ventede stor ros for indsatsen.

Esvagt har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshoreskibe, og rederiet har cirka 1000 medarbejdere on- og offshore. 

Læs også: Esvagt-ledelse går ned i løn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094