23948sdkhjf

Genanvender udvider på havnen i Aalborg

Plastgenanvendelsesvirksomheden Geminor gør klar til at udvide faciliteterne i Port of Aalborg.

Geminor har allerede en afdeling i et pakhus på 2.000 kvadratmeter på havnen i Aalborg, som har ligget der siden 2016.

Den nedlægges nu og flyttes til en grund på Aalborgs østhavn på næsten 6.000 kvadratmeter, hvor Geminor opfører en hal på 2.000 kvadratmeter til oparbejdning af affaldsfraktioner.

Den nye afdeling, eller hub som virksomheden kalder den, skal øge kapaciteten, udvide affaldsbehandlingen og sikre god logistik i håndteringen af danske og internationale affaldsfraktioner.

Det fortæller Kasper Thomsen, der er country manager i Geminors danske afdeling, Geminor DK.

Læs også: Dansk virksomhed vil rydde verdenshavene for plastik-affald

- Øget aktivitet i regionen gjorde, at vi så os nødsaget til at udvide kapacitet, og det var derfor naturligt at bygge en ny hub på havnen i Aalborg. Det nye driftsområde vil give os en kapacitet til at håndtere omkring 10.000 ton affald samtidig, siger Kasper Thomsen til Plastforum.dk.

Ikke en affaldskonkurrent

Geminor tager imod affald fra de traditionelle affaldsselskaber, der leverer affaldet sorteret i forskellige fraktioner fx plast, træ, pap og papir.

Herfra kan virksomheden vælge at sortere det yderligere eller neddele det til mindre enheder, men primært handler det om at få oparbejdet så store mængder af ensartet affald, at det giver mening at sende det hen virksomheder, der kan udnytte affaldet optimalt.

- På den måde er vi ikke en konkurrent til de traditionelle affaldsselskaber, men skal mere ses som deres forlængede arm, siger han.

Læs også: VIDEO: Maersk Supply Service afleverer første last plast fra Stillehavet

Han fortsætter:

- Enten kan affaldet gå til afbrænding, det vil sige energiudnyttelse. Vi har også en aftale med Quantafuel om at levere plastaffald, der ikke kan genanvendes, og derfor kan bruges i deres omdannelse til nye olieprodukter. Vi har også muligheden for at sende træaffald til spånpladeproduktion. Endelig har vi også en aftale med Aalborg Portland, der kan bruge affaldsfraktioner som brændsel i stedet for kul, siger Kasper Thomsen

God placering

Placeringen på Aalborg Havn gør det både muligt at håndtere mere affald, men de logistiske fordele er også til at tage at føle på.

- Vi ligger på havnen og har direkte adgang til coasters, der transportere affaldet langt væk. Dertil kommer der jernbaneskinner og let adgang til motorvej, siger Kasper Thomsen.

Læs også: Aalborg Havn i gang med stor jernbaneudvidelse

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109