23948sdkhjf

Aalborg Havn i gang med stor jernbaneudvidelse

Første fase skal allerde stå færdig i juli

Snart bliver der endnu bedre rammer for godsbanetransporten ind og ud af Aalborg. Port of Aalborg er nu igang med en markant udvidelse af havnens jernbaneinfrastruktur, der indebærer etableringen af et spritnyt terminalområde på den sydøstlige del af Østhavnen i Aalborg Øst, der kommer til at brede sig over 43.000 kvm.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse 

- Efterspørgslen på fragt af gods via jernbane vokser hurtigt i disse år, og alene sidste år steg antallet af enkeltvogne fra Aalborg Havn med hele 75 pct. Det er et udtryk for, at de nordjyske virksomheder for alvor er begyndt at se jernbanen som et seriøst alternativ til vejtransport, og vi forventer kun, at tendensen vil tiltage yderligere over de kommende år. Derfor udvider vi nu vores kapacitet betragteligt, siger Rasmus Munk Kolind, der har ansvarer for kommercielle anliggende i Port of Aalborg. 

Plads til nye virksomheder

Udvidelsens første etape skal stå færdig allerede i slutningen juli i år og tæller i alt godt 4.200 kvm terminal med 190 meter rillespor samt etableringen af et belagt areal på 12.500 kvm. I anden etape forlænges sporet til 430 meter, hvilket udvider terminalområdet med yderligere 4.900 kvm. Derudover bliver der et areal på yderligere 21.200 kvm, hvor det bliver muligt at placere en eller flere virksomheder helt tæt på jernbanesporet.

- Foruden at udvide vores jernbaneinfrastruktur betragteligt betyder udvidelsen også nye muligheder for at tilbyde virksomheder skræddersyede løsninger, hvad enten det drejer sig om etablering eller leje af arealer på en lokation, hvor de fra baghaven så at sige har direkte adgang til 4.000 europæiske jernbanehubs, siger Rasmus Munk Kolind.

Anden etape ventes klar til ibrugtagelse i løbet af fjerde kvartal i år, forklarer Rasmus Munk Kolind. Han understreger, at der bliver behov for yderligere investeringer de kommende år, hvor havnen forventer at tiltrække nye areallejere. 

- I den forbindelse har jernbanen et kæmpe potentiale, og i takt med at infrastrukturen løbende forbedres, og antallet af ugentlige afgange øges, så kommer gods via jernbane til at spille en stadigt større rolle i fremtidens transportmiks. Vi har store ambitioner for jernbanen, og derfor kommer vi også til at udvide vores kapacitet endnu mere inden for en overskuelig fremtid, siger han.

Læs også: Danske Havne: Mere søtrafik giver grønnere havne

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126