23948sdkhjf

Besætningsskift præger World Maritime Day

Når en række af skibsfartens mest betydningsfulde organisationer i dag mødes på World Maritime Day, vil et af hovedtemaerne være at få verdens ledere til at fokusere med de store udfordringer med besætningsskift

Som optakt til FN's 75. generalforsamling mødes nogle af skibsfartens største organisationer i dag til World Maritime Day.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

FN's søfartsorganisation, IMO, er blandt arrangørerne af et temamøde om de globale problemer med besætningsskift, hvor målet kort sagt er at få flere af verdens ledere til at anerkende, hvor udfordrede rederierne og deres besætninger er under covid-19.

- Selvom det er mere end et halvt år siden, at coronapandemien ramte verden, er vi stadig ikke i mål med at løse problemerne med besætningsskift. Herhjemme har vi sammen med regeringen fået en national løsning, som hjælper os et stykke vej. Men vi mangler stadig at se en uforbeholden anerkendelse af søfolk som nøglemedarbejdere fra hele det internationale samfund, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, i meddelelsen.

På torsdagens møde deltager blandt andet executive vice president i Mærsk og næstformand i Danske Rederier, Henriette H. Thygesen.

Desuden deltager en række ministre fra blandt andet Canada, Frankrig og Panama samt repræsentanter fra ICS (International Chamber of Shipping), ILO (International Labour Organization) og ITF (International Transport Workers’ Federation.

- Vi skal benytte hver en lejlighed, vi får, til at gøre opmærksom på problemerne med besætningsskift. Omring 90 pct. af verdenshandlen bliver fragtet til søs, og vi kan ikke fortsætte med at have utallige og skiftende rejserestriktioner for de søfarende, siger Anne Windfeldt Trolle.

Det er muligt at lytte med til mødet, som begynder i dag kl. 1400 dansk tid. Tilmelding kan ske her

Læs også: ITF advarer om risiko for katastrofer efter nye coronatiltag

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109